avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate cochela cristian alexandru

Activitate cochela cristian alexandru

S-a schimbat cumva modul de calcul privind fondul de handicap calculat de o institutie pt persoanele neincadrate cu handicap(nr .mediu salariati x salariu minim x 4 % )?
Multumesc,cum as putea intra in posesia unui raspuns oficial din partea dvs. ca si consilier juridic?
Angajarea prin concurs s-a făcut la 3 ani de la ieșirea la pensie. Când a ieșit la pensie in 2016 nu exista posibilitatea prelungirii cu 3 ani a contractului. Exista o limita de vârsta pana când poți munci, eu nu am întâlnit.Nu vorbim de aceea lege cu vârsta pana la 70, este in faza de proiect
Buna ziua,un pensionar care lucreaza intr-0 institutie publica ca personal contractual si care a ocupat prin concurs postul dupa iesirea la pensie la varsta de 65 de ani,poate lucra peste varsta de 68 de ani?Are contract de munca pe o perioada nedeterminata.Exista o limita de varsta pana la care poti sa muncesti ?
Dar trebuie sa ii inceteze neaparat sau poate lucra in continuare indiferent de varsta.Totodata incetarea ar trebui sa se faca cu preaviz conform contractului. Multumesc
La 65 de ani i s-a desfacut contractul de munca pt indeplinirea conditiilor de pensionare,iar cand s-a scos un post la concurs,a participat si a fost admis,e vorba de institutie publica,incheindu-se contract pe perioada nedeteterminata.
Buna ziua,
S-a pus problema ca unui salariat pensionar,contract de munca pe perioada nedeteterminata,sa ii inceteze raporturile de munca la implinirea varstei de 68 de ani,invocandu-se faptul ca nu poti muncii decat 3 ani de la pensionare.Nu cred ca este corect,se incalca dreptul la munca,nicaieri nu apare o limita de varsta.Va rog parerea dvs.
Buna ziua,
Un pensionar poate incheia un contract de munca pe perioada nedeterminata cf.Codului Muncii.Exista o limita de varsta?