multumesc pt sfat, am fost la 2 notari unul mi-am spus ca nu am ce sa fac decat sa-l chem la succesiune pe nepot ,( de unde sa-l iau ) el de 11 ani nu a venit sa-si faca
succesiunea dupa taicasu, iar alt notar mi-a zis so caut pe maicasa sa obtina procura de la fisu daca nu locuieste in romania si sa-l reprezinte ea?
intrebarea mea era daca ma pot folosi de acest testament fara a mai fi nevoita sa caut pe nepot
buna ziua,
am avut o cunostinta , verisoara cu mama cred ca grad 3-4, care a decedat in dec 2010. sotul a decedat in 1996, fiul for in 2000.
Fiul are un copil infiat (copilui sotiei) si fiin despartiti la moartea acestuia.
Mama pe care eu am inhumato in dec 2010 mi-a lasat donatie pe locul de veci pe partea ei( fiin titulara de act de concesiune) si fiul decedat. eu mi-am facut succesiunea dupa actul de donatie insa nepotul nu a venit de 10 ani sa faca succesiune ( el mostenind si apartamentul si neinteresandu-se niciodata de batrana ) De la cimitie mi s-a recomandat o vacanta succesorala insa notarul mi-a ziz ca nu se poate face asa ceva ? doar sa astept 3 ani sa nu platesc partea lui si dupa 3 ani mi-l poate vinde cimitirul mie . Ce sfat imi dati Batrana mi-a lasat scris sa nu anunt la inmormantare pe fosta nora si pe nepot ci doar dupa 40 de zile
Si a 2 problema ar fi ca mi-a mai lasat un testament cu niste pamant , cum fac succesiune dupa acest testament? trebuie sa-l chem si pe nepot la succesiune? ( acesta am inteles de la bunica ( decedata) ca traieste in SUA si mama lui ar fi in Romania, insa nu a avut grija de batrana nici nu a stiut cai bolnava ( ele neiubindu-se de fel)
multumesc