avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate DTScorpion

Activitate DTScorpion

["nu cred ca veti gasi un notar care sa fie de acord cu inserarea unor asemenea clauze"]

Sa inteleg totusi ca ar fi posibila adaugarea clauzei daca un notar va fi de acord? Si daca ar fi de acord si va intocmi actul acesta este si valabil?
Fratele meu deschide succesiunea dupa parinti. Eu si sora mea dorim sa cedam toata masa succesorala fratelui cu o conditie si anume sa nu vanda sau sa lase mostenire si partea pe care noi o cedam. M-am gandit sa formulam in actul pe care il face Notarul :

condiția: nimeni altcineva in afara fratelui meu X nu va putea intra în posesia bunurilor ce fac subiectul acestui act decât după ce se va fi achitat mie sau succesorilor mei 1/3 din valoarea respectivului bun la data punerii in posesie.
Poate fi trecuta aceasta clauza fara ca ea sa genereze interpretari?
In cazul vanzarii unuia dintre imobile (casa, terenuri arabile) eu sau copii mei primesc neconditionat 1/3 din valoare la data vanzarii, donatiei sau altor forme de acest gen? sau, in urma decesului fratelui meu, eu sau copii mei impartim masa succesorala cu mostenitorii acestuia (copii, sotie sau eu stiu mai cine...) conform conditiei ca 1/3 din valoare sa ne revina?
Cu stima,
Dtscorpion
Suntem trei frati. Mama a decedat in urma cu 5 ani tatal in acest an. in urama au ramas 2.5 Ha teren arabil in localitati diferite si casa parinteasca. pentru a intra in posesia mostenirii nu este nevoie (cred) sa posedam un CM. Noi ne intelegem intre frati fara nici o problema privitor la mostenire, ramane insa problema legala, a impozitelor si taxelor catre stat. Proprietari de drept sunt defunctii nu? Daca niciunul dintre noi nu cerem sa avem un act de mostenitor dar beneficiem toti de pe urma acestei mosteniri cum vom proceda cu taxele? Ce obligatii, ce indatoriri avem? Putem lasa asa.... plateasca mortul si ce...!...? Sau care sunt cele mai avantajoase si legale mijloace pentru noi,frati ce nu au nici o pretentie asupra mostenirii dar toti dorim sa avem totul in devalmasie?
Multumesc anticipat.
Cu stima,
DTScorpion