Pe fisa fiscala sunt declarati 1500 ron brutul relizat lunar pe care dansa la declarat lunar (salariu) dar asa cum va spuneam pe card intrau 1500 ron net...acestia nu ia declarat..normal deoarece erau orele suplimentare despre care dansa spune ca niciodata nu s-au facut in acesta societate.Am sa trimit extrasul de cont la ITM si la
DGFP-MB Inspectie Fiscala .
Am trimis deja inca o cerere scrisa pentru eliberarea Cartii de munca la firma respectiva si in functie de raspunsul primit am sa trimit catre ITM .In urma controlului efectuat la firma ITM si al DGFP-MB Inspectie Fiscala rezulta ca firma a declarat suma de 1500 ron lunar... banuiesc ca acesta este salariul brut,deoarece pe adeverinta pe care eu o detin si pe care la data respectiva am cerut eliberarea ei de la firma pentru un imprumut la banka este trecuta suma de 10.81 ron lunar iar pe extrasul de cont este trecut aproape lunar 1,500 net ....deci acesti bani fiul meu ia ridicat de pe card salariu net... de unde proveneau ..doamna spune ca la firma dansei nu se presteaza ore suplimentare.Desi a declarat la ITM numai 1500 ron brut el ridica si 1500 net . Si inca ceva doresc sa va spun ..pe data de 17-03- 2010 pe adeverinta respectiva este trecut conducator auto..nicidecum jonctor iar la pagina 5 in cartea de munca nu este nimic inscris.
Am sesizat la ITM faptul ca nu imi elibereaza Cartea de Munca de 8 luni.Dansii mi-au adus la cunostinta ca acesta este la firma si sa depun inca o cerere catre firma respectiva in care sa cer eliberarea Cartii de Munca.Am facut si acest lucru,acum astept raspunsul de la patroana societatii respective ..dar cu siguranta raspunsul va fi negativ.Am sa ma adresez din nou ITM .
MULTUMESC MULT PENTRU SFATURILE DATE IMI SUNT DE MARE AJUTOR
Am depus o plangere la ITM dar am ramas surprinsa de raspunsurile primite..in urma verificarilor facute de acestia la societatea respectiva nu sau gasit ore efectuate in afara programului de lucru.Desi aceste ore au fost efectuate si calculate de catre secretara societatii si aduse la cunostinta ca urmand a fi platite .Cum pot face eu dovada orelor efectuate daca sau scos din evidenta firmei?Banuiesc ca se asteptau la un control al ITM-ului din moment ce nici dupa 7 luni nu ni sa eliberat cartea de munca...de aceea au luat masurile necesare pentru a iesi "curati" in fata controlului. ITM ne-a sugerat sa facem inca o adresa scrisa la societate pentru eliberarea cartii de munca,desi le-am spus ca am mai depus una si am primit refuzul patroanei.
Am facut o notificare scrisa catre firma respectiva pentru eliberarea cartii de munca dar am primit respuns negativ,am solicitat plata orelor suplimentare dar refuza si acest lucru de asemenea a refuzat si plata concediului de odihna. Referitor la numarul de ore prestate acestea sunt in numar de 273 de ore care au foat efectuate si neplatite iar fiul meu stie de numarul acestor ore inca din perioada in care lucra la respectiva firma .
pe copia cartii de munca pe care eu am primit-o in luna martie 2010 nu exista nici un fel de numar de adeverinta probabil dupa de demisie dansa a intocmit act aditional deoarece tot dansa specifica in citatia in care ne cheama in instanta ca a fost calificat in luna ianuarie 2010.........desi in martie nu era pe cartea de munca nici un inscris in ce priveste calificarea si tot atunci in martie 2010 am si adeverinta de salariat in care scrie la ocupatie conducator auto.
Multumesc pentru sfat problema este ca nu doreste sa imi dea cartea de munca spunand ca nu o poate inhide deoarece exista un proces care inca nu a avut loc si in functie de hotararea luata imi va inchide cartea de munca.Am extrasul de cont pe tot anul 2010 si in acea perioada nu a fost platit el a demisionat in luna iulie pe data de 19 si avea salarii neplatite din luna mai aproximativ 3 luni.Este practic o razbunare a doamnei respective pentru faptul ca a demisionat dansa stie ca la acea lucrare au participat mai multe persoane ,dar tot dansa invoca faptul ca ceilalti care au lucrat in continuare au participat la refacerea lucrarii care tot doamna spune ca a fost gresita.