avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate danut68

Activitate danut68

Buna ziua
Ieri am circulat cu masina SC la care lucrez iar intr un sens giratoriu am semnalizat si virat la dreapta ,sensul este cu doua benzi de circulatie pe sens dupa care urmeaza o trecere de pietoni despartita cu scuar ptr cele doua sensuri de circulatie.Eu circulam pe banda de linga bordura iar oe banda 2 un alt autovehicul la mai putin de 2 m in fata mea,Acesta intra si depaseste trecerea de pietoni iar din spatele acestuia apare o persoana care se angajeaza in traversare ,eu circulind aproximativ in dreptul acelui vehicul nu am avut posibilitatea si unghiul de a vedea aceea persoana considerand ca daca automobilul acela trece de trecerea de pietoni nu sunt persoana angajate in traversare asigurandu ma in partea mea dreapta.Cred ca exista o recomandare ca pietonii angajati in traversarea strazii unde exista scuar care desparte sensurile de circulatie au obligatia de a se opri a se asigura din nou si abia apoi pot sa isi continue deplasarea,ceea ce persoana respectiva nu a facut.M au oprit ca erau aproape politistii si mi au facut pv .amenda 2 puncte penalizare ,si 30 de zile suspendare carnet.PV este extrem de putin citet,nu se vede numele persoanei care a facut constatarea, si alte neclaritati.Am fost la un avocat si i am dat sa citeasca pv pe care nu a reusit sa il descifreze mai mult de 10 cuvinte,a citit nr masinii gresit,iar in continuare nu a mai inteles nimic.M a intrebat de martori,daca au fost si alti agenti in masina,i am zis ca da, dar nu apare nici un martor trecut nicaieri dintre ei,persoana care traversa nu a fost oprita ca martor,nici altcineva,pv este scris atat de rau ca nu intelegi ptr ce am fost oprit,Politia a zis ca a filmat dar eu nu am vazut inregistrarea ,am zis de ce nu ati oprit si masina de pe banda doi,ptr ca eu nu aveam cum sa vad din aproximativ dreptul acelui automobil ca prin spatele acestuia se angajeaza in depasire cineva considerand ca daca el trece e liber din stanga. Au zis ca nu ne tirguim..In fine avocatul a zis sa nu imi fac probleme ptr ca se castiga procesul.. Va rog ce parere aveti ,care sunt sansele de castig iar in situatia ca era masina de serviciu nu trebuia complectat pv si cu datele firmei ptr legalitatea actului?