avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate andreeacristinne

Activitate andreeacristinne

in antecontract se precizeaza doar ca in caz de depasire a termenului de finalizare am doua optiuni, respectiv: acordarea unui termen pt indeplinirea obligatiei, sau adresarea catre instanta competenta in vederea obtinerii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
problema e ca in antecontract se mentioneaza ca tremenul de finalizare va fi prelungit in caz de forta majora, conditii meteo nefavorabile etc, iar dezvoltatorul pune intarzierea tocmai pe aceste motive.
eu vreau sa negociez cu el in vederea cumpararii apartamentului la pretul actual, dar nu stiu cu ce sa vin ca sa il conving sa accepte, intrucat mi-e teama ca antecontract ul ii permite sa ma refuze si sa solicite incheierea contractului de v-c la pretul stabilit.
am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential la inceputul anului 2008. apartamentul urma sa fie gata la sfarsitul anului 2010, dar dezvoltatorul a intarziat finalizarea acestuia cu cateva luni.
eu am platit un avans de 30% din valoarea apartamentului, insemnand o suma destul de mare.
Am fost notificata de catre dezvoltator in vederea intalnirii la notar pt semnarea contractului de vanzare-cumparare, dar, la aceasta data preturile apartamentelor in cadrul complexului au scazut foarte mult, cu mai mult de 40%.
Astfel, pretul pe care ar trebui sa il achit eu pe acest apartament este cu mult mai mare decat cel pe care il solicita acelasi dezvoltator pentru apartamentele similare, in cadrul aceluiasi complex rezidential, de la eventualii cumparatori la aceasta data.
Eu doresc in continuare sa achizitionez apartamentul, dar prin plata diferentei de bani pana la valoarea actuala a apartamentului si nu la valoarea stipulata in antecontractul de vanzare-cumparare incheiat acum 3 ani.

Puteti va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi referitoare la modalitatea de a convinge dezvoltatorul in acest sens, avand in vedere diferenta foarte mare de valoare intre data semnarii antecontractului de vanzare-cumparare si prezent, precum si faptul ca dezvoltatorul nu si-a respectat intocmai data finalizarii (desi in antecontract nu sunt mentionate penalitati pentru el).