avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana_K

Activitate Roxana_K

Răspuns la discuția Testament
Va multumesc mult pentru raspuns.
Discuție Testament
Buna seara!
Domnul X , vaduv, parinti decedati, are 1 copil (plecat din tara de peste 40 de ani, fara a mai tine legatura in tot acest timp) si-a testat toata averea mobila si imobila, sotului meu si mie.
Dupa decesul Dlui X, (la aprox.o saptamana)au fost intocmite si depuse de catre notar, la INFONOT, Declaratia de acceptare pura si simpla a sucesiunii,( in baza testamentului defunctului)
La 6 luni dupa decesul domnului X, s-a inceput procedura de deschidere a succesiunii, moment in care s-a constatat inregistrarea a 2 Certificate de mostenitor de calitate, in numele celor 2 surori ale defunctului. Am cerut instantei anularea celor doua certificate de mostenitor de calitate(eliberate ilegal de catre un notar, intrucat acesta n-a verificat la Infonot existenta inregistrarii Testamentului si a Declaratiilor noastre de Acceptare ).
Pe parcursul procesului a fost anuntata si fiica decedatului(aceasta avand domiciliul in Germania).Precizez ca decesul a avut loc la 2 octombrie 2009.Va rog frumos sa-mi spuneti daca fiica mai poate beneficia acum de dreptul de mostenitor, tinand cont ca nu si-a exprimat aceasta intentie in termenul legal de 6 luni.Dansa sustine ca nu a stiut de decesului tatalui sau , si doreste sa-si intre in drepturi acum.
Cu respect si multumiri anticipate pentru raspuns
Roxana K.