Am vazut!!! Din cauza grosimii tevilor, chiar daca sunt izolate, cel cu CT proprie, avand tevi mai groase, plateste parti comune mai mult decat tot consumul unuia bransat! Nu este vorba de regularizare! Eroarea cred ca vine din faptul ca cei bransati , care sunt mai putin de 50% din totalul locatarilor, tin repartitoarele inchise, centrala consuma, cantitatea de gaz metan este mare si modul de repartizare a costurilor, cu programele firmelor de repartitoare nu mai este cel corect.
Nu cred ca ar mai trebui impartita caldura in functie de puncte.Programul de calcul nu mai este cel potrivit cu asemenea situatii.Cei racordati nu-si deschid caloriferele pentru a face economie, centrala consuma si atunci se incalzesc subsolurile si nu apartamentele. Daca nu consumi atunci debranseaza-te ! Am exemplu un bloc in care s-a facut inventarierea partilor comune si un apartament cu CT proprie plateste 90 lei parti comune iar un apartament bransat, plateste 45 lei in total. De unde vine eroarea?
Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate repartitoare de costuri, restul au centrale proprii de apartament.
Intrebare : firma de repartitoare mai are dreptul legal de a mai face repartizarea costurilor dupa indicatiile repartitoarelor? Ei sustin ca da deoareca, considera ca procentul de 80% se refera la cei bransati si nu la numarul locatarilor din bloc care au fost la un moment dat bransati la centrala.
Din cei bransati, 5 dau consum 0 de puncte. Acestia nu vor sa renunte la repartitoare deoarece aplicand prevederile ordinului 343/iulie 2010, caldura se imparte pe parti comune si celor cu CT proprie, indiferent daca au tevile din apartament izolate. (sunt cazuri cand acestea nici nu mai exista). In urma repartizarii caldurii conform punctelor inregistrate, au aparut anomalii de calcul unde un apartament cu 2 camere are o factura de caldura de ordinul 1600 lei iar unii au de platit sume de ordinul 40-50 lei.