Din pacate, astfel de persoane, carora le place mai mult ce le ofera viata, decat proprii copii, nu inteleg faptul ca nu este vorba de orgoliu, atunci cand este la mijloc viata unui copil( pe care, l-a si facut chiar ea!) desigur, nu este nici proprietatea mea, ca sa fac numai ce vreau eu cu el, ca de aceea exista si al doilea parinte, dar nici papusa celuilalt, cu care sa se joace doar cand are chef, apoi sa o uite intr un colt; este vorba de linistea copilului, de echilibrul lui pe care incearca sa si l gaseasca ,alaturi de cei care incearca sa repare ce ea, ca si persoana iresponsabila, a stricat. Custodia asta comuna, si drepturile aberante cerute, le-a avut, dar si-a batut joc de ele; cum se poate sa i se acorde din nou, drepturi, ce de buna voie a renuntat la ele, si si-a batut joc de ele!? (si de fapt prost nu este cine cere, prost e cine i le da!?)
Eu, ca si copil, am trecut prin asa ceva. Doar ca am ramas, mai de la bun inceput, cu unul dintre parinti; iar metoda asta, cu 2 case, 2 camere, 2 ....orice....numai daca incerc sa-mi imaginez ca trebuia sa traiesc intr-un fel, 2 vieti, nu cred ca ajungeam un om cat de cat normal. Nu cred ca as fi inteles ce inseamna familie, ce inseamna sa ai nu numai drepturi, dar si responsabilitati, sa nu poti fugi in alta parte daca ai gresit si trebuie sa primesti o pedeapsa....cred ca nu-mi gaseam rostul.
Dar cine se gandeste si la aceste aspecte !? Unii stiu doar ca trebuie sa obtina drepturi...
Cum i se pot acorda niste drepturi, daca ea la divort, la custodia copilului, nu a dorit decat program de vizita!? ce mama face asa ceva !???? de la an la an, presupun ca are de gand sa debiteze cate un drept, si in fiecare an sa isi supuna copilul la dezechilibru!se mai plictiseste, si ce sa faca interesant!? isi streseaza copilul si pe noi cu cate ceva...
Cum se poate demonstra ca aceasta mama nu este interesata de copil ? si cum pot eu sa demonstrez ca ea de fapt minte ca nu este lasata sa si vada copilul ? si ca cere atatea drepturi, doar de dragul de a le avea, dar nu spre binele copilului, ci doar pentru a le avea ?
Ce pot eu face, neavand niciun avantaj("atuu") in a demonstra ca cerinta din citatie - program regulat, este in defavoarea starii sufletesti si cu siguranta si a sanatatii copilului? nu vorbesc aici neaparat de comportament violent, cu toate ca aceasta mama, atunci cand era copilul mic, nu a stat cu el mai mult decat o luna ? iar cand a mai crescut, atunci cand era deranjata de prezenta copilului il ciupea ? si altele....
tin sa precizez ca nu ii este interzis copilului sa se vada cu ea, ci din lipsa "nerespectarii" a acestui drept de vizita, din calitatea proasta a vizitei, copilului nu prea ii mai surade ideea de a se intalni cu ea. Cine oare altcineva inafara de ea este vinovat pentru ce se intampla?!
De ce cere ceva ce oricum , de fapt, nu ii trebuie?
multumesc pentru raspuns; am totusi o intrebare, daca se poate! intr -adevar, nu este o obligatie, dar atunci de ce se mai trece in hotararea judecatoreasca, si de ce atunci cand este cazul, parintele care nu-si poate vizita copilul se bazeaza pe acest "program de vizita", atunci cand reclama faptul ca parintele care are custodia copilului nu-i respecta dreptul la vizita? intelegeti ?!
Domna Gabriela, ce se poate face in cazul in care parintele care are dreptul la vizita doar, isi viziteaza doar o ora intr o zi din saptamana (din 2 - 3 saptamani - dupa cum are chef, ca sa zic asa), cu toate ca are obligatia stabilita prin hotararea de divort la weekenduri, concediu....si mai are curajul sa ceara mai mult, vacante de iarna, de vara, weekenduri....; tin sa precizez ca la momentul stabilirii tutelei, nu a dorit incredintarea minorului, si nici macar tutela comuna . (ce mama nu-si cere copilul ? are o situatie financiara foarte buna doamna, deci nu acesta era motivul ?)
Ce se poate face daca nu se poate demonstra ca nu a respectat programul stabilit ? daca nu a fost reclamat acest fapt, cum se poate ataca reclamatia mamei respective ? (mama doar pentru simplul fapt ca a nascut copilul )