avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate automat

Activitate automat

Răspuns la discuția Somaj tehnic intrerupt
S-a lamurit acest aspect cu ISCIR. Activitatea de RSVTI poate fi realizata cu fractiuni de norma (ex. 2ore/zi). Nu stiu cum poate fi realizat acest lucru din moment ce CIM este suspendat. V-am exprimat intentia societatii - nu stiu insa in ce temei legal poate face acest lucru.
Sa va explic. Societatea la care lucrez a decis sa trimita in somaj tehnic o parte dintre salariati pentru o perioada de trei luni. Eu sunt RSVTI, responsabil cu supavegherea si verificarea tehnica a instalatiilor aflate sub incidenta ISCIR. ISCIR a comunicat societatii ca este obligata sa asigure RSVTI in permanenta dar ca acest lucru poate fi realizat si cu fractiuni de norma. In consecinta societatea doreste sa vin sa-mi indeplinesc obligatiile de RSVTI doar o saptamana/luna in aceasta perioada de somaj tehnic !!!
In ce fel societatea poate sa faca acest lucru? (eu doresc sa lucrez norma intreaga bineinteles - decat sa stau pentru 75% mai bine muncesc pentru 100%; si la salariul net diferenta este mai mare cum bine stiti). Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Deci un angajat poate fi trimis in somaj tehnic pe orice perioada de timp si ori de cate ori este cazul intr-un interval de trei luni? Societatea ar trebui sa faca de fiecare data actele necesare pentru inceperea/incetarea perioadelor de somaj tehnic?
Buna ziua.
Perioada de somaj tehnic poate fi intrerupta pentru anumite intervale de timp in care sa-mi desfasor activitatea normal? De ex: pot fi in somaj tehnic 3 saptamani, apoi 1 saptamana in activitate, apoi iar in somaj tehnic, iar activitate, etc.? Mentionez ca aceasta este intentia societatii unde sunt angajat; este posibil asa ceva?
Multumesc.