avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Andra83

Activitate Andra83

Răspuns la discuția Deshumare dupa 7 ani
Va multumesc pentru raspunsuri, dar din pacate, aceasta lege pe care ati postat-o s-a tot modificat pana in prezent. Aproape ca o stiu pe dinafara, insa nu ma ajuta in problema mea. Repet, nu vorbim despre o proprietate, ci despre o mostenire.
Asa este, nu detin titlu de proprietate, insa detin certificatul de mostenitor al tatalui meu pe cota respectiva. Aceea este in curs de dezbatere in masa succesorala.
Actul de concesiune este incheiat pe termen nelimitat. Iar masa succesorala este in curs de dezbatere pentru partea tatalui meu. Urmeaza ca si varul meu sa procedeze la fel pentru cota bunicii al carui mostenitor testamentar este. As vrea sa il scot pe tatal meu de acolo la 7 ani, dar ma tem ca daca voi face masa succesorala prin care si fratii mei vor capata drepturi, ma voi lovi de refuzul lor. Tocmai de asta intrebam daca ar fi mai bine sa anulez masa succesorala a tatalui meu si sa las lucrurile asa, cel putin pana la 7 ani, ca sa pot sa il scot prin interventia mamei, fara acordul lor.
Buna ziua,
Numele meu este Andra si am urmatoarea situatie: tatal meu este inmormantat intr-un loc din care are dreptul la 3/8 printr-un certificat de mostenitor(mostenire de la parinti). Mentionez ca cele 3/8 ale tatalui se impart intre sotie(mama mea), eu, fiica, si alti doi copii dintr-o casatorie anterioara. Restul cotelor din locul de veci vor reveni varului meu prin testament, si deci, el va deveni titularul actului de concesiune. As vrea sa ma sfatuiti cum pot proceda astfel incat sa il pot scoate de acolo dupa 7 ani, daca imi trebuie si acordul fratilor mei sau numai al varului? Este mai bine daca nu initiem masa succesorala acum si sa asteptam pana la 7 ani?
Buna seara,

Doresc sa cumpar un autoturism de la tatal meu, insa nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru acest demers. Timpul nu prea imi permite sa umblu prin institutii sa aflu ceea ce ma intereseaza, iar tatal meu se afla intr-o situatie precara, nu se mai poate deplasa...Daca ma poate indruma cineva, macar cu cateva idei, v-as fi recunoscatoare.
Va multumesc anticipat!