avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate valiucu

Activitate valiucu

Răspuns la discuția Leasing pe persoana fizica + RCA?
Am inteles si multumesc pt.rasunsul f autorizat dat. Indiferent ,daca masina sta in garaj un an de zile si nu trece pe acolo decat pisica, platesc RCA-ul.Si,daca iau un caz ipotetic :am o firma de transport persoane,mi-am achizitionat 10 micobuze (intre10-17 locuri), am credite si afacera merge prost.M-am hoatarat sa suspend pt un an de zile activitatea ,masinile stationeaza in parcul de masini propietatea firmei...propietate asigurata cu paza....Desi este imposibil, se poate petrece minunea ca un microbuz sa se rastoarne pe cainele sau oaia vecinunul ce mi-a incalcat propiettatea si......trebuie sa am RCA-ul......Am inteles insa ca pe langa toate "darile"la stat, mai trebuie sa platesc (10x2.934 lei), in total 29300 lei RCA-ul (pret oferit de Omniasig )Platesc, nu am ce face, si nu am dreptul nici macar sa banui ca o lege poate fi si stramba ?
In legatura cu RCA-ul,mi s-a raspuns ca..."obligatia nu este conditionata decat de existenta inamtricularii nu si de circulatia pe drum"...Sa inteleg ca daca am masina inmatriculata dar un an, ..doi ani, nu circul.... pur si simplu nu circul.Ca simplu pieton pot fi oprit si intrebat daca am masina si am RCA.....si sanctionat...? Asa inteleg din raspunsul primit.
Multumesc...totusi nu sunt pe deplin lamurit..in cazul prezentat de mine...am doua asigurari pe aceeasi perioada......una de firma de leasing...si una facuta de mine..... conform M.O.No 812/2009,Art15-Alin(1):Se considera ca un autovehicul este asigurat daca PROPIETARUL sau UTILIZATORUL acestuia are incheiat un contract de asigurare abligatorie...... eu sun UTILIZATORUL..consider ca "sau"presupune un dialog intre propietar si utilizator......Trecand peste cazul meu..presupun ca am o firma de transport,am 5 nautocare,merge afacera prost.2 din masinai nu le folosesc un an de zile, platesc RCA-ul..? De fapt cine ma intreaba ..? Politia rutiera...Cand..? Cand sunt in trafic...Concluzie..nu sunt in trafic ...nu am RCA....care se adreseaza la TERTA PERSOANA.........unde este terta persoana..?
In noiembrie 2006, am achizitionat o masina in leasing pe persoana fizica. Pana in prezent mi-am achitat la zi ratele si asigurarea full casco. Intrucat familia mea este stabilita in SUA, 6 luni pe an stau cu familia si 6 luni in tara. Intrebarea mea este: daca 6 luni pe an nu circul cu masina, sunt obligat sa-mi fac RCA-ul pe 1 an..? In 2007dupa 6 luni, revin in tara, prima grija a fost sa-mi fac asigurarea RCA pe urmatoarele 6 luni apoi citesc corespondenta si gasec o factura de RCA pe o perioada de 1 an trimisa de firma de leasing, RCA-ul pe 6 luni facut de mine sa suprapune pe cel facut de firma de leasing, asa ca am refuzat sa achit RCA-ul facut pe numele meu de firma de leasing. Aproape saptamanal primesc mesaje sa-mi achit RCA-ul si penalizarile si in final amenintarea cu sechestrarea masinii (desi sunt la zi cu ratele si asigurarea full casco care trebuie platita indiferent daca circuli sau nu). Nu este vorba de o suma mare (900 lei) cat de un principiu,de ce sa platesc un serviciu de care nu pot beneficia...??? Astept sfatul dvs. Cu multumiri.