Multumim pt mesaje... intr-adevar, actiunea in instanta are ca obiect pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de v-c. nu prea stiu exact nici eu, nici bunica ce contine acel antecontract, intrucat bunica mea nu a primit nici un exemplar ... mi-a spus ca semnat doua hartii scrise de fiica-sa si dictate de notar- una a ramas la fiica-sa, una la el. Nu stie cum il cheama pe notar.
Bunica mea a facut un antecontract de vanzare cumparare prin care promitea sa-i vanda unei dintre cele doua fiice ale sale tot terenul pe care-l detine contra unei sume modice. Mentionez ca acest teren cuprinde si mostenirea lasata de sotul(bunicul) decedat acum multi ani. Din cate am inteles nu s-a facut dezbaterea mostenirii. Din spusele bunicii, ea ar fi vrut sa faca acte celor doua fiice pe parti egale ale terenului, numai ca notarul si matusa "au dus-o de nas" cum au vrut(doar ei trei erau de fata). Nu stiu daca este imporatant acest lucru, dar (tot bunica mi-a spus , nu stiu daca are martori) matusa mea a venit in casa bunicii mele si a inceput sa se isterizeze , sa faca panarama...,iar bunica mea a acceptat sa mearga la notar doar-doar se va potoli fiica-sa.Neprezentandu-se la notarul respectiv in termen de 3 zile pt perfectarea contractului de v-c, bunica a fost data in judecata de catre matusa mea pt a obtine o hotarare care sa tina loc de act v-c autentic .Ce poate face bunica pentru a fi pusa in situatia anterioara semnarii antecontracului? Multumim mult!