Sumele mentionate de mine sunt din Ordinul mentionat.Normal ca se gasesc chirii la valori mai mici.Dar nu cred ca in Nasaud voi gasi chirie mai mica de 100 E.
Limitele stabilite prin Ordin sunt ~O.K. in privinta orselor redinta de judet care sunt orase mari, exista oferte suficiente.Problema va fi in orasele mici unde limitele sunt si de 100 Euro dar nu exista multe eferte de inchiriere si in general peste aceasta limita. Normal exista si anumite diferente intre orase care cred ca nu se justifica.Ex. Marghita 270 E, Beius 250 E,Nasaud 100 E,
ASTA E !
Limitele stabilite prin Ordin sunt ~O.K. in privinta orselor redinta de judet care sunt orase mari, exista oferte suficiente.Problema va fi in orasele mici unde limitele sunt si de 100 Euro dar nu exista multe eferte de inchiriere si in general peste aceasta limita. Normal exista si anumite diferente intre orase care cred ca nu se justifica.Ex. Marghita 270 E, Beius 250 E,Nasaud 100 E,
ASTA E !
Cu chiria problema e ceva mai complicata.Ordinul e din 2009 si au intervenit si alte legi privind salarizarea si alte drpturi. Chiar daca valoarea din contractul de inchiriere este mai mica sau egala cu valoarea din Ordin, se va scadea 25% din acea valoare si apoi se va majora cu 15% ( 15% raportat la cei 75% ramasi) .daca valoarea din contract depaseste valoare din Ordin, diferenta o suportam noi.Am inteles ca lunar trebuie sa prezinti chitanta de mana scrisa de proprietar din care sa rezulte ca a primit chiria lunara.#-o
Referitor la chirie.Exista un ordin comul MJLC-CSM-ICCJ-PICCJ-DNA publicat in MO 370 din 02.06.2009 privind stabilirea plafonului maxim in limita caruia se poate deconta chiria....