Dupa ce tatal e trecut in certificatul de nastere, ce drepturi si obligatii are fata de copil? Pot iesi cu copilul din tara, il pot inscrie la scoala, etc fara acordul lui?
In raza carui judet se va desfasura procesul, avand in vedere ca eu si copilul locuim in alt judet decat tatal? Certificatul de nastere a fost emis in judetul in care locuieste tatal, deoarece acolo am nascut.
Daca procesul se va desfasura in judetul in care locuieste tatal, cheltuielile de deplasare vor putea fi suportate de tata?
Va multumesc pt promptitudine! As vrea sa stiu daca exista sanse ca tatal sa obtina custodie impartita avand in vedere ca mama nu vrea acest lucru, ca tatal copilului locuieste in alt oras decat al mamei, imparte o garsoniera cu inca 2 adulti, lucreaza 12 ore pe zi , intr-un club de noapte? Pot cere retroactiv pensia alimentara? Cand copilul avea 10 luni mi-a dat 200 ron pt a duce copilul la doctor. Nu am dovada acestei plati, dar citisem ca trebuie sa treaca 1 an de la ultima plata facuta de tata sau de la nasterea copilului. Ce solutie am in acest caz, avand in vedere ca copilul are deja 1 an si 3 luni? Daca pe cartea de munca are 700 ron dar el castiga si la ”negru” inca 1300 ron, fiind inteles cu patronul firmei pt a castiga amndoi, cum se va calcula pensia, 25% din venitul legal? Nu pot demonstra ca de fapt castiga mult mai mult?
Cine suporta cheltuielile unui proces de stabilire a paternitatii( plata avocat, ADN, etc)? Exista sanse ca tatal sa fie obligat sa plateasca toate aceste cheltuieli? Dupa stabilire paternitatii as dori ca eu (mama) sa detin custodie totala. De ce este nevoie pt asta? Mentionez ca tatal nu si-a dorit copilul, cu toate ca convietuiam impreuna de 4 ani. Copilul are in prezent 1 an si 3 luni. A venit sa- l vada de 4 ori, tatal locuind in alt oras. In aceste vizite am primit de la el o suma de 800ron pt copil. Daca in urma castigarii procesului de stabilire a pensiei alimentare, tatal nu plateste aceasta pensie, cum pot dovedi in instanta acest lucru?