multumesc celor ce imi vor da un consiliu.
sunt divortata din februarie 2009 am doi copii in acest moment au 10 si 15 ani, sunt rezidenta in italia, copii sunt la amine avand affidamentul total. tatal copiilor a fost obligat la plata unei pensii minime avand in vedere ca la acea ora nu avea un servici. (sau macar asa a spus) . prin sentinta judecatoreasca el a fost obligat la plata pensiei alimentare eu sa il las sa vorbeasca cu fetele la tel la fiecare sfarsit de saptamana sau la internet si o luna in vacanta de vara sa ia fetele. toate acestea nu sau intamplat. nici nu a sunat...nici nu a luat niciodata fetele dar ceea ce este si mai important nu a platit pensia alimentara. am trimis politiei romana plangere si mi s-a spus ca nu poate fi luata nici o masura pentru ca ar trebui sa fac plangere numai din tara. am o intrebare...pe mine nu m-a intrebat nimeni cum ma descurc...cum merg fetele la scoala...daca e totul bine? nimic. ok. intrebarea mea este cum trebuie sa procedez...cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac sa il oblig la plata pensiei alimentare...trebuie sa precizez poate si faptul ca si-a refacut viata....nu este asta problema mea...dar copii sunt si ai lui...nu i-am facut singura......Multumesc
Buna ziua, este prima data cand intru aici.
Inainte de toate sa va spun istoria mea. Am 37 de ani,sunt divorzata,locuiesc in italia,dar asta nu are importanta.Ceea ce am de spus este ca am 2 copii care au fost incredintati mie la divort,prin decizie irevocabila,tatal avand dreptul sa vorbeasca cu ele la telefon sau la internet si in vacanta de vara sa vina sa le ia o luna. Acest lucru nu se intampla,nu plateste nici pensia alimentara,care ar trebui.
Ma intereseaza sa stiu daca il pot decadea din drepturi avand in vedere toate aceste lucruri,deci nu plateste pensia alimentara nu le cauta...de ce ar trbui sa aiba dreptul ce stiu eu...intr-o zi sa le caute?
va multumesc