De mai multe zile intalnesc pe strada un batran orb, cel mai probabil fara adapost. Nu cerseste, dar se bucura de o paine pe care i-o dau aproape zilnic si nu mi-a cerut niciodata nimic in afara de a-i spune unde ii e bastonul (era in spatele lui si nu-l vedea) sau cum sa ajunga langa ghena de gunoi unde il gasesc mai mereu.
Ma tot uit pe site-ul primariei (sunt din Focsani) si nu gasesc nicaieri vreo informatie sau ceva care sa imi indice vreun serviciu public care ar putea sa il ajute pe acest batran. Sunt proaspata mamica si din pacate nu imi permite situatia sa dau prea multe telefoane sau sa fac drumuri, dar tare mult as vrea sa stiu ce s-ar putea face, cu ce institutii as putea sa iau legatura pentru a ajuta bietul om.
V-am scris in speranta ca nu veti lua in deradere dorinta mea si ma veti ajuta cu raspunsuri pe care probabil ca le-as gasi cumva si eu, dar situatia nu imi permite sa le aflu pe cat de repede ar fi necesar.
Va multumesc!
As dori sa imi schimb numele de familie pe cale administrativa pe motiv ca numele meu este compus din 2 nume de ex. Pop-Florea. Este necesar sa optez pentru unul dintre cele doua nume sau pot sa solicit orice alt nume, de ex. Ionescu? In care dintre aceste 2 cazuri (unul dintre nume vs. un alt nume) as avea mai mari sanse sa mi se aprobe cererea? Va multumesc pentru raspuns!