avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_M_T

Activitate Ana_M_T

Va multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca se poate cere o prelungire a termenului dat de la starea civila, cerere pe care trebuie sa o depunem tot impreuna? Asta va influenta in vreun fel pronuntarea hotararii de divort?
Buna ziua,
Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam de comun acord la starea civila, mentionez ca indeplinim toate conditiile pentru un astfel de divort.(nu avem copii si nici bunuri comune de impartit). Am mers in urma cu doua saptamani si am depus actele. Acum sotul meu imi cere imperativ sa amanam cu o luna termenul de divort argumentand ca statutul de om "casatorit" ii va facilita obtinerea unei vize de turism. Desi nu sunt de acord cu asa ceva, mi-a sugerat ca in cazul in care nu accept varianta propusa de el, vom merge sa ne judecam in instanta.
Intrebarea mea este, cum ar trebui procedat intr-o astfel de situatie. Nu inteleg cum il ajuta actul de casatorie (care oricum este la starea civila pus in dosarul de divort) pentru a obtine o viza de turist si nu stiu daca si in ce conditii se poate amana termenul stabilit la starea civila. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc.
A