Buna Lminita!
Si eu sunt in situatia ta doar difera faptul ca eu m-am stabilit in Spania definitiv si am o fetita tot de doi ani cu care am fost in tara de mai multe ori fiindu-mi de ajuns doar actul ei de identitate,dni-ul spaniol. Cat priveste inscrierea in registrul civil roman,respectiv obtinerea certificatului de nastere roman pt. fetita, dl.avocat Alvarolipo ti-a raspuns genial,acestia sunt pasii pe care tb. sa-i urmezi. In privinta cetateniei,fetita are dubla nationalitate pana la 18 ani cand vatrebui sa aleaga dat fiind faptul ca Spania nu are conveniu cu Romania pt dubla cetatenie.
Domnule avocat Zagrean, aveti perfecta dreptate!Dar eu v-as intreba: daca mama d.voastra v-ar insela impreuna cu concubinul ei sa-i cumparati casa in care ati locuit ca familie cu tatal d.voastra pana la divort (este vorba de apartamentele din timpul comunismului care s-au putut cumpara dupa revolutie) iar imediat dupa cumpararea casei pe numele ei sa fiti terorizat,batut, umilit, furat de cei doi,respectiv mama si concubinul,intr-un cuvant sa va faca viata imposibila,ce ati spune de astfel de mama? Apoi ce ati mai spune si daca ati vedea ca pe bunica dvoastra cea care v-a crescut vreme de 7 ani ,cu toata dragostea chiar daca fiica ei nu a dat nici un semn de viata, (noi,eu si fratele nu am stiut cine sunt parintii nostrii pana la 7 ani)o trateaza ca pe o carpa insultand-o si inchizand-o in casa(mentionez ca bunica batrana fiind a preferat sa vina la oras la noi pentru ingrijire si mai bine nu venea saracuta de ea...) pe motiv ca spunea ca bunica e proasta si nu stie sa vorbeasca ,iar apoi m-am trezit cu ea ca a venit acasa cu cosciug si cruce pentru bunica desi saracuta nu murise.Si acum plang cand imi amintesc...In fine, atunci nu am plecat de acasa de dragul bunicii mele pentru a-i mangaia batranetile,dar asa ceva nu are iertare. Bineanteles ca am avut o discutie f. aprinsa cu mama atunci si stiti ce mi-a raspuns cand am intrebat-o de ce a cumparat acele obiecte?Ca bunica sa stea linistita. Dupa acest episod bunica a facut atac cerebral la 2 zile ,a stat in coma 9 zile si s-a stins foarte trista! Iar eu am plecat de acasa definitiv bineanteles dupa un infarct ,din care am scapat ca prin minune si m-au ingrijit prietenii in casa carora am stat pana am gasit camera la un camin de nefamilisti. A avut mare noroc,ca am avut serviciu si m-am putut intretine si la Facultate unde datorita faptului ca invatam bine lum bursa de merit si asa m-am intretinut...
Cam asta este pe scurt,foarte pe scurt o parte din calvarul vietii cu asa -zisa mama
Buna ziua,
Parintii mei s-au divortat acum 20 de ani. Eu si fratele am ramas in grija mamei. Din nefericire relatia dintre noi si mama nu a fost tocmai buna,asa ca noi, copiii a trebuit sa luam drumul pribegiei prin strainatate .Acum am inteles de la fratele meu ca mama este grav bolnava,ei intre timp au mai tinut legatura dar eu datorita circumstantelor din perioada in care am avut o relatie foarte deficitara cu dansa am optat prin a-mi vedea de viata mea. As vrea sa stiu cum se procedeaza cu succesiunea dupa ce ea moare. Daca fratele meu nu ma anunta si eu nu voi sti ca ea a murit ,evident ca eu nu voi sti nimic..asa ca ce se intampla,eu pot pierde dreptul de mostenitor?Nu m-ar interesa absolut nimic in ceea ce priveste casa cu toate ca eu am cumparat-o pe numele mamei(fiind inselata de ea) iar apoi a trebuit sa plec terorizata de ea si cel cu care a a trait in concubinaj dupa ce a divortat de tata astfel ca aceasta casa nu-mi poate inspira decat tristete si o evit,dar ceea ce ma intereseaza este terenul pe care mama l-a obtinut ca mostenire dupa moartea bunicii(cea care de altfel ne-a crescut) si care pt. mine are o valoare sentimentala enorma.
Rezumand intrebarile mele ar fi:
1)Daca fratele nu ma anunta de moartea mamei si eu in 6 luni nu am acceptat succesiunea pentru ca n-am stiut pot sa pierd dreptul de mostenitor?
2)Daca eu aflu de moartea mamei si fratele nu ia legatura cu mine pentru solutionarea succesiunii cum pot proceda eu?