atunci de ce legea specifica faptul ca parintii sau reprezentantii legali pot opta intre indemnizatie si asistent personal?
de ce in unele judete mamele primesc aceasta indemnizatie pe motivul ca acesti bani sunt alocati in exclusivitate copilului cu grad grav, indiferent daca mama e sau nu in concediu ingrijire copil, precizand ca nu are legatura indemnizatia pt. gradul grav cu indemnizatia crestere copil care de fapt ii revine mamei in urma cotizarii 12 luni la fondul asig. de sanatate.
imi cer scuze, dar ...... nu inteleg. cum e corect in cele din urma?
nu cred ca am fost bine inteleasa.
conform legii 448 art. 12 parintii pot opta intre indemnizatie sau asistent personal. vreau sa stiu ce e cu acea indemnizatie, nu cu salariul de asistent personal.
din discutiile cu alte mamici cu copii cu gradul grav de handicap pana in 3 ani, am aflat ca acestea primesc indemnizatia lunara pt. copilul cu grad grav din fondurile asigurarilor sociale de la primarie, si concediu ingrijire copil.
nu stiu ce sa mai cred. oare aceeasi lege nu ar trebui aplicata la fel peste tot?
Buna seara!
As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin.
Am un copil de 1 an si jum. cu handicap grav, iar eu sunt in concediu ingrijire copil. Poate beneficia sotul meu in momentul actual de indemnizatia de insotitor, aflandu-se in somaj? Sau daca nu, poate fi asistent personal chiar daca eu ca mama sunt in concediu ingrijire copil?
Va multumesc anticipat!