Scapati din vedere partea cu "mult mai bine decat Iustin". Cu umpic de ajutor de la toate numele care incep cu "sef" din justitia din oras presupun ca s-ar putea ajunge in istanta insa sa inteleg ca e prea mare deranjul pentru nimic...
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, daca alti utilizatori au si alte opinii le astept :)
Inteleg... dar atunci de ce pentru cele 4 infractiuni comise de ea sunt prevazute pedepse incepand de la 3 luni cu suspendare minim pentru fiecare in parte? Stiu ca nu e ceva grav, dar justitia se face dupa legi. (mereu m-am intrebat asta)
Legat de dovezi, cum am mai spus, am toti martorii de care e nevoie.
Chiar si daca dispui de cel mai bun avocat pe plan local si stai mai bine "dpdv juridic" decat Iustin ? ;)
Cum au incalcat mai exact legea cei 2 ? (prietenul si comisarul) Prin faptul ca prietenul a fost prezent in discutia cu comisarul si comisarul nu a interogat-o si pe ea ? Repet, nu a existat plangere scrisa si comisarul era comisarul de proximitate al scolii.
Buna ziua. Stiu ca pare o "gainarie" insa as dorii sa stiu care ar fii contraventiile pentru situatia ce o voi prezenta.
O colega mi-a adresat in mod repetat injurii iar recent am raspuns de asemenea prin injurii. Ea mi-a adresat injurii, am facut-o si eu, apoi m-a pleznit si amenintat "o sa vezi tu ce o sa patesti".
Apoi l-a pus pe prietenul ei, student la academia de politie, sa trimita politistii de proximitate sa discute cu mine, Le-a spus verbal ca am scuipat-o si injurat-o. Astazi am fost chemat si de comisarul de proximitate din scoala mea iar la discutie am fost prezenti eu, directorul, comisarul si prietenul colegei. Comisarul a spus ca va vorbii si cu ea dar nu a facut-o.
Nu au existat nici un fel de repercursiuni pentru nici unul din noi, directorul sugerand sa terminam cu "gainarii" de genul si sa nu ne complicam.
Colega a savarsit deci 4 delicte: injurii, amenintare, lovire, calomnie(daca era scris era marturie mincinoasa).
Am toata clasa ca martori, nu se pune problema lor.
Desii este o fapta minora si aparent fara nici o miza as dorii sa stiu daca depun plangere care ar putea fii pedepsele pentru ea, prietenul ei si comisarul de la politie.
Mentionez ca dispun de orice suma de bani si stau, cat se poate de obiectiv vorbind, mai bine decat Iustin dpdv "juridic" :)) dar nu le-am adus inca la cunostinta parintilor si mi-a fost rusine sa imi intreb avocatul despre ceva atat de penibil deci.... care ar fii pedepsele minime si maxime pentru fapta prezentata ?