Practic eu nu am niciun avantaj de pe urma erorii respective? In plus data cu care s-a dat sentinta ma face sa fi circulat anul trecut in ilegalitate pe sosele, nu? In plus eu o sa primesc si 30 de zile pedeapsa suplimentara la suspendarea permisului dupa ce se va indrepta greseala, pentru ca nu l-am depus la timp, nu? Nu mi se pare corect deloc, in conceptia lor eu am gresit atunci cand nu am acordat prioritate pietonil...asa cum se specifica in respectivul proces verbal, dar ei n-au gresit cu nimic atunci cand mi-au completat in procesul verbal judetul gresit(unul dintre motivele pentru care am facut plangerea), ca mi-au facut haos in toate actele si trebuie sa umblu pe banii mei Hunedoara-Brasov, ca am pierdut timp de la respectiva sentinta si pentru asta iau 30 zile in plus de suspendare.. toate astea sunt greseli, se corecteaza iar eu sunt singurul care are de pierdut. Chiar mi se pare absurd. N-ar trebui sa fie o chestie de egalitate in fata legii?
Sentinta nu mi s-a comunicat, ea a fost definitiva si irevocabila. Recurs presupun ca nu mai pot face. Problema e ca am fost la judecatorie, am cerut copie dupa sentinta, mi s-a eliberat dar e pe numele altuia, in sentinta se vbeste despre procesul verbal al respectivului, nr de inmatriculare si numele sau. Deci eu pe dosarul meu, am o sentinta cu alt nume, alta persoana ...totul e altceva. In plus la sfarsitul sentintei se da si o data gresita, in care spun ei ca a fost data sentinta. In mod normal data sentintei trebuia sa fie 21.01.2011, iar ceea ce scrie la sfarsitul sentintei suna in felul urmator:
"Respinge plangerea contraventionala formulata din partea petenta xxxx domiciliat in xxxx xxxx, in contradictoruiu cu intimata IPJ Brasov, cu sediul in ......, ca neintemeiata.
Mentine procesul verbal de contraventie seria xxx nr xxx acesta fiind legal si temeinic intocmit.
Irevocabila.
Pronuntata in sedinta publica, astazi 21.01.2010."
Anul trecut in august mi-a fost suspendat permisu in BV pe motiv ca n-am acordat prioritate pietonilor( eram 2 motociclisti cu numere de HD, incarcati de bagaje si politia ne-a urmarit cu atentie...fiind total straini de oras...ne uitam in toate directiile cum sa ajungem la respectiva locatie). Am facut o plangere, eu, considerand ca nu meritam suspendarea permisului (colegul din spate intr-adevar la ceva distanta de mine... a cam facut slalom printre pietoni...asa ca politaiul ne-a luat la amandoi permisul si mi-a dat mie replica "ai trecut la limita bunului simt!"). In plus agentul a completat pe procesul verbal la adresa mea , judetul gresit (Brasov in loc de Hunedoara). Am solicitat anularea procesului verbal pe motiv ca e adresa gresita si judecarea in lipsa. Dupa depunerea plangerii mi s-a dat primul termen in 14.01.2011. Mi-a trimis acasa o intampinare din partea Politiei BV, cu data de 10.11.2010. Am asteptat primul termenul de 14.01.2011, nu s-a intamplat nimic, nu mi-au trimis nik acasa. In februarie am intrat de curios pe net sa vad daca s-a intamplat ceva si de ce nu mi se comunica nik. Am gasit pe net dupa nr-ul dosarului ca s-a dat solutia in 21.01.2011, dar nu era afisata solutia pe net. Am sunat la BV la judecatorie-arhiva civila, nu mi-a raspuns nimeni timp de 2 sapt la telefon. Am intrebat la centrala de ce nu raspunde nimeni ..mi s-a spus ca probabil nu vor sa-mi dea informatii prin telefon. Intr-un final am reusit sa iau legatura cu ei..mi s-a comunicat ca plangerea a fost respinsa... n-am primit acasa nici un fel de sentinta, instiintare, nimic. In plus mi-a cautat dosarul dupa data, nr, nume, dosarul era pe numele meu...dar la sentinta mi-a zis alt nume. I-am spus ca nu asa ma numesc si mi-a raspuns ca probabil au gresit colegele sau nu stie ce sa zica. Acum trebuie sa ma duc sa fac un drum in BV, sa-mi ridic personal sentinta, care nu stiu daca e pe numele meu (poate au corectat intre timp ca i-am atentionat eu...) si sa-mi predau la Politie permisul. Problema e ca de la sentinta a trecut o luna ...si eu abia acum am aflat...iar pentru intarzierea asta tot eu platesc ...inca 30 de zile in plus la suspendarea permisului.
Asa ca nu mai am idei...daca ma puteti ajuta citesc cu mare placere.