avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate cozmacostel

Activitate cozmacostel

Am solicitat telefonic in cursul luinii ianuarie a.c. rezilierea contractului dupa expirarea perioadei contractuale (23.02.2011), fiind mutat cu serviciul in alt judet, iar solicitarea in scris am trimis-o in cursul ultimei luni contractuale, februarie a.c..
Raspunsul primit a fost ca trebuie sa mai platesc inca 11 luni contravaloarea abonamentului pentru cele două numere de telefon conform clauzei din actul aditional al contractului.
Mentionez faptul ca, în actul aditional la contract incheiat de asociatia (din care fac parte –I.P.A.- cu firma Orange Romania) exista o clauza: „Art. 2.2. Daca utilizatorul nu socita, in scris, rezilierea contractului cu 30-45 de zile calendaristice inainte de expirarea perioadei de valabilitate, acesta se prelungeşte, de drept, de fiecare dată, cu cate un an. ” Precizez ca aceasta clauza este impusa utilizatorului fara ca acesta sa aiba dreptul de a o refuza.
Va rog respectuos, sa-mi comunicati daca aceasta clauza prevazuta de Legea 363/2007 Anexa – lista cuprinzand clauze ca fiind considerate abuzive: „pct d. Dau dreptul comerciantului sa prelungeasca automat un contract incheiat pentru o perioada determinata, prin acordul tacit al consumatorului, daca perioada limita la care acesta putea sa isi exprima optiunea a fost insuficienta” este o clauza introdusa abuziv.
Cu deosebit respect, Costel