avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate liviu17

Activitate liviu17

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
sangreal a scris:

sangreal a scris:

Offf - C - Art.202 alin. 2
Nu e asimilata majorului din punct de vedere penal si nu conteaza ca si-a dat acordul. E una dintre opiniile lui Streti de la ultimul curs.

Si daca nici prezenta tertului C nu e obscen dpdv penal nu stiu ce mai e.

scuza-ma ca te intreb dar ce legatura are tertul cu faptul de a fi sau a nu fi un act cu caracter obscen???? poate nu e buna motivarea mea,,,eu motivam intr-un fel cum prin exculdere nu poate fi decat A...dar asta cu act cu caracter obscen sigur nu tine de tert
dar nu pt ca ar fi "asimilata" majorului ci pt ca nu e act cu caracter obscen, in primul rand
sangreal a scris:

In noaptea de 25.08.2011, A minora in varsta de 17 ani, casatorita cu B, a intretinut voluntar impreuna cu sotul sau si tertul C un raport sexual la domiciliul conjugal, fara ca C sa cunoasca varsta acesteia. In sarcina sotului B se va retine savarsirea infractiunii de:
a) fapta acestuia nu constituie infractiune
b)perversiune sexuala in varianta agravata
c)coruptie sexuala in varianta asimilata

a

sangreal a scris:

sangreal a scris:

In seara zile de 8.08.2011, in timp ce se plimbau prin fata mall vitan, inculpatii A si B au sustras de la partea vatamata C ceasul de la mana. A i-a aplicat o lovitura cu genunchiul in spate in timp ce B i-a sustra bunul, dupa care au luat-o la fuga. Dupa ce aceasta a cazut la pamant, A s-a intors din drum si i-a luat geanta cazuta pe jos. Dupa 2 ore, l-a rugat pe D sa-i pastreze geanta pentru a nu o descoperii politia, iar acesta a acceptat. Se vor retine urmatoarele infractiuni:
a) o infractiune de talharie in varianta agravata in calitate de autor pentru A si complice pentru B, iar pentru D infractiunea de tainuire
b) doua infractiuni de talharie in varianta agravata savarsite in calitate de coautori de A si B, si o infractiune de favorizare pentru D
c) o infractiune de talharie in varianta agravata savarsita de A si B in calitate de coautori si o infractiune de favorizare savarsita de D.

Dar o faceti fara cod!!!!

c?
edit: urmarea sa ne prinda daca faptul ca s-a intors pt poseta consideram ca e o alta infr. de talharie?

emmav a scris:

Patrick_ a scris:

Raspunsul e c).

In cazul infractiunilor care nu presupun exercitarea de violente - furt calificat, viol de domiciliu, lipsirea de libertate - armele aflate asupra faptuitorului nu pot fi doar asimilate, pt ca daca ar fi asa, nu ar avea efectul agravant asupra victimei.

Poti sa fi ceva mai explicit, rogu-te! Nu am inteles ultima parte...

@emmav, ca sa fie arma asimilata trebuie sa fie folosita efectiv altfel nu e arama asimilata....la furt daca e folosita nu mai e furt ci se incadreaza la talharie...cred ca asta vroia sa zica Patrick:)
emmav a scris:

Patrick_ a scris:

rasp e b).

Se va retine agravanta in modalitatea savarsirii faptei de o "persoana avand asupra sa o arma", chiar daca arma respective este doar un obiect asimilat armelor, in cazul infractiunilor de:
a) furtul calificat
b) tulburarea de posesie
c) talharie

a, c

c
a-nu are cum sa fie, pt ca daca nu e folosit nu e arma si daca e folosit se incadreaza la talharie, nu?
b-nu are asa ceva
AAsasin a scris:

AAsasin a scris:

putin offtopic. (dar in ajutorul catorva persoane din provincie sper)

Pentru cei care au tot intrebat de cazare destul de ieftina la hotel decent in apropierea zonei in care se desfasoara examenul. Sa imi dea un mesaj privat pt k nu cred k am voie sa pun link cu hotelul respectiv.

liviu si cezara aveti PM. sper sa va fie de ajutor si bafta la examen.

ms:)

Patrick_ a scris:

Daca s-a dispus scoaterea de sub UP si aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ, procurorul:
a) poate mentine masurile asiguratorii privind reparatiile civile
b) poate mentine masurile asiguratorii luate in vederea executarii amenzii
c) trebuie sa dispuna revocarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea

a

emmav a scris:

Partajul judiciar este obligatoriu:
a. daca printre proprietari se gasesc si persoane lipsite de capacitate de exercitiu sau cu capacitate de exercitiu restransa;
b. daca vreunul dintre titularii dreptului de proprietate comuna lipseste;
c. in cazul impartirii bunurilor comune ale sotilor in timpul casatoriei.

b,c
sim05 a scris:

b]lucutel a scris:

sim05 a scris:

Patrick_ a scris:

Grila e de la mine ;)
Ma gandeam la masurile astea in asteptarea unei grile de civil sau proc civila de la sim05 :">

Uite alta:

Dc cererea de chemare in judec nu e legal timbrata, iar partile, desi legal citate, nu se prezinta:
a) se va dispune suspendarea judecatii, dc niciuna dintre parti nu a cerut judecarea in lipsa
b) nu se poate dispune suspendarea judecatii dc o parte a solicitat judec in lipsa
c)cererea va fi anulata ca netimbrata

ab

=D>[

vb si eu ca sa nu tac acum: nelegala timbrare= netimbrarea? pt ca parca daca e netimbrata e nulitate neconditionata, cred ca din cauza asta cineva a raspuns C, nu?