Salutare! Eu anul asta am terminat facultatea si am facut numai 67 puncte din pacate. Eu insa nu inteleg de ce la intrebarea 59 nu e si B? Adica ala fiind minor nu i se injumatateste pedapsa? Pls help.
Prezenta Lucutel , sorry acum am vazut mesajul
Civil
125.Exceptia de garantie poate fi invocata :
a) fata de vanzator
b) fata de succesorul universal sau cu titlu universal al vanzatorului doar daca nu accepta mostenirea sub beneficiu de inventar
c) intr-un contract de instrainare cu titlu oneros
CPC
152. Este corecta urmatoarea ordine de solutionare a exceptiilor
a) exceptia de necompetenta , exceptia lipsei procedurii prealabile obligatorii , netimbrarea , prescriptie , putere de lucru judecat
b)netimbrare, exceptie lipsei procedurii prealabile obligatorii , necompetenta , prescriptie , putere de lucru judecat
c) netimbrare , exceptia lipsei procedurii prealabile obligatorii , necompetenta , putere de lucru judecat , prescriptie
Penal generala
174 In cazul unor condamnari succesive , daca ultima a fost pronuntata cu suspendare conditionata
a) intervine reabilitarea de drept la implinirea termenului de incercare
b) termenul de reabilitare se calculeaza de la data implinirii termenului de incercare
c) termenul de reabilitare se calculeaza se calculeaza separat pt fiecare condamnare
parte speciala
255Daca se realizeaza continutul atat a infracttiunii de inlesnire a evadarii cat si a infractiunii de evadare savarsita in calitate de instigator se va retine
a) un concurs de infractiuni
b) o singura infractiune
c) o singura infractiune infractiune daca autorul evadarii s-a desistat
CPP
46 Fata de raportul tehnico-stiintific sau medico-legal ,daca in cursul judecatii se constata ca nu e complet sau precis , instanta poate dispune
a) completarea
b) refacerea
c0 efectuarea unui alt raport tehnico-stintific sau medico-legal
Pixul si apa e din partea casei. ;)
Tot la pedepse complementare si pedepse accesorii:
- pedeapsa accesorie se aplica de la ramanerea definitiva a hot.de condamnare si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale? apoi incep sa se execute pedepsele complementare?
-este posibil ca pe langa pedeapsa principala a inchisorii sau detentiunii pe viata sa se aplice in acelasi timp si pedepse complementare si pedepse accesorii?
-pedeapsa accesorie nu se aplica pe langa pedeapsa principala a amenzii? dar ped. complementare?
- fata de minor se pot dispune pedepse accesorii, presupunand ca el nu devine major in timpul executarii pedepsei principale sau al procesului penal? In cartea lui Udroi spune doar ca se poate cand infractorul minor devine major in cursul proc.pen sau al exec.. pedepsei.
Indicati care dintre variante este corecta:
a) in cazul in care infractiunea de furt este judecata de Judecatoria Pitesti, arestarea preventiva a tainuitorului cu privire la bunul sustras va fi solutionata de aceeasi judecatorie
b) in cazul in care in raport de criteriile prev de art. 30 Cpp este competenta teritorial judecatoria Alba Iulia, insa dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Oradea, exceptia de necompetenta teritoriala invocata la al doilea termen de judecata dupa citirea actului de sesizare va fi admisa
c) instanta de recurs isi va declina competenta materiala catre ICCJ daca infractiunea de furt ce face ociectul cauzei a fost savarsita de o peroana care este alesa primar dupa condamanarea in prima instanta.
ady-andreea a scris:
2. - fura bunuri intr-un metrou, de la multe persoane, de la cine nimere = o infr furt continuat
Ai furt calificat in concurs ( tot atatea infractiuni cate persoane) - pt . ca ai mai multe persoane si pentru ca este intr-un mijloc de transport.