avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate titiiliescu

Activitate titiiliescu

Buna ziua.

Am fost amendat aseara de catre doi politisti "normali" (adica nu de la Rutiera) care patrulau, pe motiv ca am oprit intr-un loc interzis.. Mai erau masini pe acolo si nu au avut nimic importriva lor, insa domnii s-au simtit ofensati cand le-am spus ca nu stiam ca e in competenta lor sa imi ceara actele masinii la control, cand au facut-o.
A urmat un schimb de replici de genul "ba da / ba nu", dupa care mi-am amintit ca inspectorii de la garda financiara au dreptul sa opreasca masini in trafic si m-am gandit ca s-or fi schimbat si atributiile politistilor, asa ca am lasat-o mai moale.. Au verificat si trusa medicala, extinctorul, vesta si triunghiurile reflectorizante (apropo, e adevarat ca sunt obligatorii doua?) , care nu erau tocmai in regula, spunand ca imi retin si certificatul de inmatriculare..

Poate nu sunt informat suficient, insa, din cate imi amintesc, acum 4 ani cand am facut scoala de soferi, profesorul de legislatie rutiera a repetat de cateva ori faptul ca actele masinii pot fi cerute doar de politisti de la Rutiera sau de RAR, in prezenta acestora.

Imi poate da cineva un raspuns general si cateva indicii unde as putea citi mai exact atributiile politistilor care patruleaza pe strazi?

Multumesc.