avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate sebastian_rusu

Activitate sebastian_rusu

Am intarziat cu plata unor impozite (existand si o amenda auto, platita de fapt), motiv pentru care mi-a venit la serviciu poprire pe salariu si conturile pe care le aveam la ING au fost blocate (ING anuntandu-ma pe mail sa rezolv problema pentru a-mi debloca conturile). Am mers si am achitat acele impozite si am facut dovada, cu chitanta, a platii amenzii. ING mi-a deblocat conturile ca urmare a primirii unei instiintari de la primarie.
Pe de alta pare am un credit la VolksBank, unde mi-am platit rata pana la termenul scadent. De a Volksbank am fost sunat ca nu mi-am platit rata si discutand cu ei, justificand ca am chitanta platii, am aflat ca banca a primit poprire pe suma de mai sus si a virat banii pe care eu i-am achita ca rata in conturile trezoreriei conform popririi, eu figurand la ei ca avand rata neachitata. Mentionez ca nu am fost anuntat in nici un fel, nici de catre VolksBank, nici de catre primarie referitor la acea poprire. Am discutat cu un jurist si mi s-a spus ca banca nu avea voie sa umble la acel cont, deoarece era un cont special de incasare a ratei. Si am tot citit legislatia in vigoare, pentru a intelege daca banca a procedat corect sau nu (ei a doua zi de la primirea popririi au directionat banii de rata catre finante) Din legislatie eu ineleg ca banca ar fi putut face asta pe sume disponibile ale mele sau pe datorii ale lor catre mine.. si nicidecum pe o rata achitata de mine, schimbandu-i destinatia. Doresc sa aflu corectitudinea procedurii bancii. Multumesc.