avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate mihailus

Activitate mihailus

Răspuns la discuția Impozit minim SRL radiat
Sunt interesat si eu de acest subiect putand fi intr-o situatie similara (vezi: www.avocatnet.ro/content/for... ).
Nu te pot indruma in cazul tau dar poate imi poti oferi cateva detalii pentru a sti la ce ma pot astepta in al meu.
Firma mentionata de mine este dizolvata de RegCom din aceleasi motive inca din vara 2008 dar pana acum nu a fost radiata. Pare ca a trecut o perioada cam lunga. In cazul tau cat a trecut pana la radiere? Ai intreprins ceva pentru a grabi procedura? Cum te-au anuntat? Intre timp ai mai aflat ceva "de bine" de la ultimul mesaj postat?
Multumesc si imi cer scuze pentru generarea unei noi discutii dar poate sunt consultanti care ne pot oferi solutii.
Toate cele bune, Mihailus
Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, multor altora aflati in aceeasi situatie pe care inca nici macar nu o cunosc. Este o descriere cu multe detalii pe care voi incerca sa o sintetizez.

Datele: o firma fara activitate de la infiintare (2003) pana in prezent; cu toate declaratiile de inactivitate si decl. 100 “pe 0” depuse in termen; dizolvata JUDICIAR (conform mentiunilor de pe site-ul Reg.Com) in 2008 la cererea ONRC cf legii 31 art 237 pentru nedepunerea declaratiilor anuale, inca neradiata de Reg.Com..

Evenimentul: Cu ocazia depunerii in ianuarie 2011 a decl.100 trim IV 2010 cu o zi intarziere am fost nevoit sa depun la registratura Adm. Fin. S.6 o scrisoare de inaintare pentru acceptarea inregistrarii acesteia. Rezolutia transmisa de functionar a evidentiat faptul ca problema identificata este alta…nedepunerea declaratiei 101 pentru anii 2005 pana in 2010. Recomandarea a fost intocmirea acestora , depunerea dar si anuntul ca voi fi sanctionat cu 500 lei.
Lipsa experientei, “indiferenta” si speranta ca societatea va fi radiata de Reg.Com. ma face in prezent sa imi asum greseala si sa accept ideea amenzii dar…revenind dupa cateva zile pentru a ii intreba referitor la generarea declaratiei 101 prin softul anilor respectivi, aflu de la functionarul de serviciu ca sunt pasibil pentru plata impozitului forfetar pentru perioada de aplicare a acestuia pentru ca firma nu este dizolvata pentru lichidare (cred ca am retinut corect) ci prin procedura ONRC si in acest sens trebuie sa depun decl 710 rectificativa la 100 precum si 101 cu impozit forfetar. In plus se vor aplica si dobanzi la sumele restante.
Acest lucru m-a descumpanit din perpectiva platii unor sume considerabile pentru o firma care nu a produs niciodata nimic.

Perceptia mea: Fiind o firma dizolvata din 2008 care nu poate desfasura activitate, pe tot parcusul perioadei de aplicare a impozitului forfetar am dedus, din informarea de pe net, ca nu plateste impozit.
Am inceput sa caut detalii pentru situatia mea pe net iar informatiile sunt ca si inexistente.

Solicitarea … va rog sa imi transmiteti opinia avizata pentru:
- este conforma cu legile in vigoare cerinta Adm.Fin. de a solicita impozit forfetar pentru o societate dizolvata de ONRC in 2008? interpretarea “judiciara” vs. “spre lichidare” reprezinta doua cazuri distincte sau judiciara = fara lichidare?. Am gasit ceva mentiuni in “Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal” (vezi 13.2).
- o societate dizolvata plateste penalitati? Am gasit referiri la Codul de procedura fiscala (oug 46/2009 si oug 39/2010) ART 122-2 “Pentru creanţele fiscale născute anterior sau ulterior datei înregistrării hotărârii de dizolvare a contribuabilului la registrul comerţului, începând cu această dată nu se mai datorează şi nu se calculează dobânzi şi penalităţi de întârziere.”
- pot sa merg cu declaratiile 101 pe “0” in perioada impozitului forfetar si ce implicatii ar fi?
- este necesar sa mai aduc Adm.Financiare alte dovezi de la ONRC privind statulul actual?
- imi doresc sa “scap” cat mai repede de acesta firma; pot inreprinde ceva pentru radierea mai rapida?

Toata acesta preocupare de a fi in regula la Adm.Financiara o am in ideea ca la radiere Reg.Com. imi va cere sa nu am datorii si atunci tot voi ajunge sa clarific aceste aspecte dar probabil cu costuri mai mari. Inteleg ca voi fi conditionat sa trec pe la Ad.Fin. ce catre Reg.Com.

Multumesc anticipat si va rog ca raspunsul dvs. sa fie bazat si pe preconizarea reactiei celor de la Adm.Fin. pentru ca solutiile sa fie conforme cu perceptia lor in aplicarea legii. Tot acest demers este de a avea cele mai mici costuri in conditiile date.