avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din motive pe care nu le inteleg instantele romane au tendinta de a respinge cererile de liberare conditionata daca nu au executat o parte suficient de mare de pedeapsa in Romania.
Ar putea sa ceara relatii cu privire la reeducarea condamnatului...si din alte state...mai dezvoltate...dar poate ca de aceea nu cer relatii...
Pe de alta parte, in Turcia de exemplu este mai rau decat in Mexic detentia...dar nu conteaza...daca nu observa abilitatii romani...
Niciun cetatean roman nu vrea sa execute o pedeapsa in Turcia...deoarece conditiile sunt mult mai grele decat in Romania...unde nu sunt chiar bune...
Va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Din pacate nici eu nu inteleg multe lucruri in justitia romana tocmai de aceea studiez dreptul, pentru a incerca sa inteleg cum functioneaza acest sistem la noi in tara. Fiind la inceput, inca nu am ajuns la partea de drept penal asa ca mai am de asteptat.
El, cand si-a cerut transferul, i s-a spus ca va mai face un an aici. Acolo a si lucrat la bucatarie si din cate am inteles eu, trebuia sa i se ia in considerare si acea perioada.
A fost prins in Austria si acolo a facut cativa ani. Stiu, de la mama lui, ca perioada de acolo a fost destul de "buna" (atat cat ar putea fi buna orice perioada in inchisoare) comparata cu cea de aici, dar el a vrut sa fie transferat aici in speranta ca va fi liberat mai devreme. Nu s-a intamplat acest lucru, ba chiar a facut mai mult decat i s-a spus la inceput.
Inca o data, va multumesc frumos pentru timpul si raspunsul dumneavoastra.