sa inteleg ca daca imi da ceva de buna voie si nu il mai returnez inapoi si intrerup orice legatura cu persoana respectiva,acel bun mi-l insusesc iar legislatia romana si organele competente imi permite sa scap nepedepsit din cauza birocratiei?tare frate!tot sa faci asa ceva in tara asta de .....
buna seara.am o problema la care nu am reusit sa gasesc un raspuns viabil:
am primit cadou de la vara mea un laptop in ianuarie 2010.in iunie 2010 mi s-a defectat.nu am gasit nicaieri in orasul meu un service care sa ma poata rezolva (iasi) si am luat legatura cu o persoana prin intermediul unui site de licitatii care avea piesa respectiva si putea sa mi-l repare.(persoana respectiva fiind din bucuresti.in iulie 2010 l-am trimis la respectivul.am tinut legatura cu el pana la sfarsitul lui decembrie 2010,perioada in care m-a tot amanat ca mi-l face, ca nu are piesa deocamdata,ca o sa faca rost de ea sa stau fara griji si nici nu mai voia sa mi-l returneze.din luna ianuarie nu mai raspunde la telefon,acesta suna dar nu raspunde iar pe site-ul prin care am luat legatura inca activeaza de parca nu s-ar fi intamplat nimic.valoarea laptopului defect este in jurul a 200 euro.am fost la politie si ofiterul de servici mia zis sec "si noi ce vrei sa-ti facem?" ca trebuie sa-l dau in judecata pentru ca e persoana fizica si ei nu au nici o putere pana nu vine decizie de la tribunal.presupun ca, ca sa-l dau in judecata ma costa timp si bani multi.
persoana respectiva sta cu prietena lui iar adresa pe care i-am trimis laptopul este a socrilor lui (parintii fetei).el sta in alta locatie pe care am reusit sa o aflu dar foarte vag.
mentionez ca am urmatoarele acte:chitanta de cumparare al laptopului, poze facute inainte sa-l trimit, chitanta firmei de curierat, chitanta precum ca la ridicat, numarul lui de telefon, convorbirile telefonice, adresa la care am trimis si martor care poate confirma toate cele spuse de mine.
Intrebare: mai pot sa fac ceva,mai am vreo sansa sa-l mai recuperez sau pot sa consider ca mi-am luat teapa si sa-mi fie invatatura de minte?:((#-o