Va multumesc pentru raspuns.
Insist(cu scuzele de rigoare pentru insistenta mea!) sa va intreb daca este corecta neluarea in calcul, ca vechime pt stabilirea procentului de spor vechime, a celor 5 ani lucrati, si inscrisi in cartea de munca anterior anului 1970, respectiv per. dec 1964 - martie 1970 ?
Imi pregatesc dosarul de pensionare si ma confrunt cu urmatoarea problema, legat de sporul de vechime.
Sunt salariat din 22.12.1964.In 01.03 1969 m-am transferat la o alta intreprindere.
Adeverinta solicitata pentru %de spor vechime, infiintat in anul 1970, mi-a fost data fara a se tine cont de anii lucrati inainte de 1970 (si inscrisi in cartea de munca). Astfel incat, in adeverinta data, sporul de vechime se acorda incepand cu 01.02.1973 cu procentul de 3% fiindu-mi viciate toate procentele ulterioare cu cei 5 ani anteriori neluati in calcul, in fapt o translatare de 5 ani in detrimentul meu.Obiectiile mele pe acest motiv nu au fost luate in seama spunandu-mi-se ca sporul de vechime decurge din momentul infiintarii lui(1970) si tot de atunci si calculul anilor pentru acordarea % si deci nu intra in calcul cei 5 ani lucrati anterior. Este corect? Va multumesc.