Daca inainte 405 alin.1 teza a II-a C.proc.civ. stabilea termenul de 10 ani in cazul titlurilor emise in materia actiunilor imobiliare, acum (dupa legea 202/2010) prevederea a disparut.
Am gasit acelasi lucru in Legea 287/2009 privind Codul Civil , art. 2.518, dar care, din cate am inteles nu se aplica decat de la 1 octombrie 2011.
Intretimp, unde apare prevederea prescriptiei la 10 ani pt actiuni imobiliare?
Problema s-a ivit pentru ca pe pg euroavocatura.ro am vazut versiunea Codului de Procedura Civila, Actualizat 2011, prin Legea 202/2010 ("legea micii reforme in justitie"Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 714 din 26/10/2010) unde art.405 nu se mai refera la prescriptie.
Nu stiu de unde pana unde pagina este de incredere sau nu..
As dorii sa stiu care este termenul de prescriptie pentru dreptul de a cere executarea silita in cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare conform legislatiei in vigoare.
Nu prea am contact cu dreptul romanesc si nu am reusit sa gasesc unde este regulat in actualitate. Stiam ca decretul 167/1958 se ocupa de prescriptia extinctiva si, posterior, codul de procedura civila consolidat in art. 405 spunea ca termenul este de 10 ani. Dar dupa reforma, nu stiu ce s-a intamplat cu acel termen si unde a disparut.
Va multumesc pt ajutor.
As vrea sa intreb deasemenea, daca exista vreo pagina web unde se poate gasii legislatie actualizata, sau cum as putea stii ce legi sunt in vigoare in Romania si care nu mai sunt.