Buna ziua!
În urma cu cateva luni mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile.Am contestat procesul verbal și am depus o plângere contravențională Judecătorie.Am făcut acest lucru cu intenția de a-mi recupera permisul înapoi pe perioada procesului însă nu am făcut-o,am așteptat 30 de zile și apoi mi s-a returnat permisul după perioada de suspendare fără sa depun vre-un certificat de grefă la sediul poliției rutiere.Ce se întâmpla dacă nu ma prezint la acest proces,eu având calitatea de petent?
Menționez că plângerea a fost înregistrată la judecătorie în luna noiembrie 2012 și mi sa dat termen tocmai în decembrie 2013
Pot să retrag această plângere până la termenul stabilit?
Vă mulțumesc!
Buna ziua!In urma cu trei saptamani am fost implicat intr-un accident cu victima:Am derapat(datorita carosabilului acoperit cu polei cu autovehicolul propriu)am iesit in afara carosabilului si am intrat intr-un trunchi de copac.Alaturi de mine se mai aflau in autovehicol inca patru persoane.Persoana aflata in fata pe partea dreapta imediat dupa impact,dupa ce masina s-a oprit,si-a dat centura jos,a deschis usa si speriata sa aruncat direct din masina(masina aflandu-se intr-un fel de sant)si a cazut pe spate.La unitatea medicala s-a stabilit faptul ca exista niste probleme grave la coloana,victima a fost operata si a stat in spital 21 de zile.Politia a ajuns la fata locului dupa aproximativ o ora si nu a facut nici-o constatare la fata locului.Dupa aproximativ doua saptamani "agentul" de politie care se ocupa de cazul meu a chemat celelalte persoane din masina pentru a da declaratie,acestea au declarat exact ce sa intamplat iar in momentul in care au citit din declaratie faptul ca victima s-a aruncat din masina au inceput sa faca unele presiuni(exact acelasi lucru mi sa intamplat si mie imediat dupa accident cand am dat declaratie)ca acest lucru sa nu se consemneze.In cele din urma mi s-a explicat faptul ca se va cere o expertiza pentru masina sa se vada daca afectiunea victimei sa produs in momentul accidentului sau dupa ce aceasta s-a aruncat.Am inteles facptul ca as putea sa angajez si eu un expert care sa supravegheze expertiza ceruta insa nu mi sa explicat ce procedura trebuie sa urmez.M-ar interesa faptul daca as putea sa obtin mutarea dosarului la alt organ de politie si care ar putea fi consecintele cazului daca in urma expertizei as fi gasit vinovat.Mentionez faptul ca victima nu a depus nici-o plangere impotriva mea iar pentru producerea accidentul sa consemnat in procesul verbal neadaptarea vitezei la conditiile de trafic sau ceva in genul acesta,pentru ca nu am incalcat nici-o regula de circulatie si nici macar limita de viteza. Dosarul inca nu a ajuns la parchet,iar toate cheltuielile de spitalizare vor fi platite de asiguratorul meu in urma unui dosar pe care l-am deschis.Pe langa aceaste intrebari m-ar mai interesa faptul daca zilele de recuperare facute acasa de catre victima se pun la un loc cu zilele de ingrijire medicala?(am uitat sa mentionez faptul ca aveam ITP masinii expirat de cateva zile)