In eventualitatea in care pierd procesul ( sunt constient ca am sanse minime de castig dar am mare nevoie de permis in urmatoarea perioada) cam cat ar fi suma care ar trebui sa o platesc pentru cheltuielile de judecata?
Multumesc
Buna ziua,
Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) " A condus atutoturismul X pe strada Y iar la intersectia cu strada Z nu a respectat semnificatia indicatorului "OPRIRE" si a patruns in intersectie fara a acorda prioritate de trecere autovehiculului Dacia Logan care circula pe drumul prioritar"
Dacia logan fiind echipajul de politie. Mentionez ca echipajul de afla in mers si erau cam la 50 de metri de intersectie ( am avut timp suficient sa fac dreapta fara a-i incurca pe politisti plus ca acestia mergeau cu 20-30 km/h)
M-au oprit dupa ce au mers in spatele meu cca. 50 de metri. Initial credeam ca e un control de rutina( pt asigurare, rovinieta, centura etc) si i`am dat toate actele. Dupa ce mi-au verificat actele mi-au spus ca permisul ramene la ei pentru neacordare de prioritate.
M-am certat cu ei 20 de minute,mi-au facut proces verbal si au spus ca nu-mi dau dovada pana nu semnez procesul verbal. Am semnat procesul verbal fara sa citesc( eram plin de nervi ) ce scria la mentiuni " Declara ca a redus viteza de deplasare dar nu a oprit considerand ca are timp sa treaca"
Am foarte mare nevoie de permis asa ca vreau sa fac contestatie. Credeti ca am vreo sansa sa castig dupa ce am semnat mentiunile?
Cum ar fi mai bine sa fac ? sa platesc amenda in 48 de ore(201 ron) si sa fac contestatie ? sau sa nu mai platesc amenda si sa fac direct contestatie?
Daca pierd procesul ce suma ar trebui sa platesc pentru cheltuielile de judecata ?
Multumesc