Buna ziua
Avem urmatoarea situatie:
Doamna A se casatoreste cu domnul B. Ambii au copii majori din casatorii anterioare - respectiv doamna A o fata - sa-i spunem A', iar domnul B o fata si un baiat - sa le spunem B' si B''. Pe langa acestia, mai au o fata impreuna sa-i spunem C.
In urma cu putin timp, C - singurul copil care mai locuieste in apartament - i-a convins pe A si B sa-i lase apartamentul proprietate comuna a celor doi, dar anterior casatoriei celor doi fiind in proprietatea lui B, motiv pentru care au intocmit un contract de vanzare-cumparare catre C prin credit imobiliar garantat cu ipoteca, pe o perioada de 15 ani. Si-acum apare nelamurirea mea: pretul platit vanzatorului este de fapt incasat tot de cumparator (C), respectiv banii virati de banca parintilor sunt cheltuiti in totalitate de catre fiica, in interes personal, ceilalti urmasi nefiind despagubiti in niciun fel, neprimind practic nimic. Sau mai simplu - fiica ii inlatura pe ceilalti drept-mostenitori, ramanand si cu apartamentul si cu contravaloarea lui.
Lasand la o parte latura morala a situatiei, putem vorbi in acest caz de donatie ascunsa? Ceilalti mostenitori legali chiar pot fi lasati atat de simplu pe dinafara?
Multumesc pentru eventualele lamuriri.
Buna ziua
Mi s-a propus de catre directorul firmei la care lucrez, renuntarea de bunavoie la functia de sef birou, nefiind afectat salariul (desi salariile in firma au fost stabilite printr-o grila de salarizare). Fac precizarea ca biroul este format din doi oameni - eu si inca un angajat aflat in subordinea mea, dupa eventuala acceptare, amandoi urmand sa avem aceeasi functie, insa cu salarii diferite. Puteti sa-mi spuneti va rog cam ce au de gand prin asta?, ca sa stiu la ce sa ma astept. Pentru ca nu inteleg ce castiga firma din lucrul asta...
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.