avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate nbogdan

Activitate nbogdan

Răspuns la discuția Probleme costuri incalzire
elga50 a scris:

Intrebarile sunt una, adica ce puteti face ca sa nu mai platiti caldura la comun, asa-i?


Corect aceasta este intrebarea


elga50 a scris:

Eu va intreb, daca aveati de plata tot 28 lei sau 10 lei, mai puneati asemenea intrebare? Ca asta spuneti, problema apare in februarie cand.... caldura apartamentului dv. a fost calculata la 58 lei.


Eu am pus aceasta intrebare debea acum deoarece in lunile decembrie si ianuarie tot imobilul a platit acceiasi suma pentru incalzirea comuna iar in luna februarie datorita inventarierii de catre asociatie a conductelor verticale s-a ajuns la plati diferentiate cum. Un vecin la accelasi etaj cu mine tot debransat plateste 33 de lei. Am tot studiat ordinul 343 iar din ce scrie in el apartamentul in care locuiesc ar trebui sa se inccadreze la o suma mai mica decat vecinul respectiv.
Stiu ca nu se rezolva nimic daca arat cu degetul dar acesta este modul cel mai usor de a exemplifica ce vreau sa spun
Buna ziua,
Sunt un locatar debransat total de la sistemul de incalzire centralizat inca din anul 2002. In anul 2006 asociatia de proprietari a hotărat montarea de repartitoare de costuri pentru apartamentele bransate la sistemul centralizat de incalzire. In luna iunie 2010 ANRSC a emis ordinul 343/2010 prin care se impune asociatiilor de proprietari sa imparta costurile de incalzire comune catre toti proprietarii.

Blocul in care locuiesc este un bloc cu toate apartamente cu acceiasi suprafata, care nu are calorifere pe casa scarii, singurul spatiu comun fiind subsolul blocului, spatiu in care au fost montate repartitoare de caldura in luna ianuarie 2011.

Problema mea este urmatoarea in luna decembrie 2010 cota mea parte la incalzirea comuna a fost de 18 lei in timp ce apartamentele bransate la incalzirea centrala au platit o suma medie de aproximativ 55 de lei. Asociatia de proprietari a hotarat cu acesta ocazie inventarierea tuturor coloanelor si transmiterea datelor catre firma ce se ocupa cu repartizarea costurilor. In luna Ianuarie 2011 cota mea parte la incalzirea comuna a fost de 24 lei in timp ce apartamentele bransate la incalzirea centrala au platit o suma medie de aproximativ 90 de lei.

Problema apare in luna februarie 2011 cand costul meu la incalzirea comuna este de 58 de lei cel mai mare cost al unui apartament debransat din intreg blocul in timp ce altor vecini tot debransati le-a venit si o suma de 10 lei de plata.

Ce pot sa fac pentru a nu mai plati acesta caldura la comun care in luna februarie s-a ridicat la 25% din valoarea facturii de gaz pentru incalzire.

Tin sa mentionez ca locuiesc la etajul 3 din 10 etaje pe parte sudica deci aporturi de caldura de la soare mai mari, apartamentul este pe colt deci nu am aporturi de la vecini, vecinul de dedesubt este debransat la fel si cei de pe acelasi nivel cu mine deci nu am aporturi de caldura nici de la ei. Singurul vecin bransat la sistemul de incalzire centrala este vecinul de deasupra de la care se poate spune ca am aporturi de caldura. In cursul zilei de astazi am apelat la aproximativ 5 firme care monteaza repartitoare dar nici una nu doreste sa imi monteze repartitoare pe coloanele comune verticale de la mine din apartament pe motiv ca nu exista repartitoare ce se pot monta pe astfel de coloane.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze pentru postarea destul de lunga