Mai pe scurt este ca sotul fiicei matusii mele a vandut un teren de 250mp invocand ca la dobandit prin efectul art 8 dintr-un decret lege din 1990, desi detinea conform taxei de succesiune decat 94mp. Este posibil asa ceva?
Salut,
Uitati care e situatia cu care ma confrunt:
Matusa mea se casatoreste cu un barbat care are o fiica din prima casatorie, dupa 25 de ani sotul decedeaza si are loc taxa de succesiune in instanta cu expertiza tehnica.
In urma dosarului civil apare certificatul de mostenitor conform expertizei tehnice (anul 1980) care decide ca in urma defunctului a ramas un teren in suprafata de 250mp din care 154 ii revine sotiei supravietuitoare, iar 96 fiicei cu urmatorii vecinii:
Sud- matusa mea;
Est – matusa mea;
Vest – Y (care are o constructie pe hotar din 1960)
Nord - strada
In anul 1991 sotul fiicei (fiica murise) vinde un teren care aceiasi vecini ca cel de 96 mp dar scrisi intr-o alta ordine gresita, dar cu o suprafata de 250 mp lui X, tranzactie incheiata la notar cu act de v-c terenul precizind ca este dobandit citez: “ prin efectul art. 8 din decretul lege 1990”.
In anul 1993 lui X i se elibereaza un TP, cu suprafata de 252 mp dar cu vecini in ordine corecta.
In anul 1996 i se elibereaza matusii mele un TP cu suprafata de 1044 mp, mentionez ca matusa mea mai avea in prelungirea curtii un lot ajutator de 900 mp, pe care la solicitat la reconstituirea terenului.
In anul 2010 X solicita in instanta 40 mp de la matusa mea si are loc o expertiza tehnica pe ambele terenuri din care se constata ca X are 269 mp si matusa mea 1048 mp.
Terenul lui X are urmatori vecini:
Sud- matusa mea;
Est – matusa mea;
Vest – Y (are are o constructie pe hotar din 1960)
Nord - strada
Intrebari:
Se pot anula TP asfel incat X sa ramana cu 96 mp, iar restul terenului sa revina matusii mele avand in vedere ca terenul pe care il are in plus X nu poate decat sa fie al matusii mele avand in vedere ca celelalte 2 laturi ale terenului sunt vecine cu o constructie si o strada?
Care este procedura de atac?
A fost “gandite” lucrurile la primarie sa fie eliberate astfel TP?
Exista vreo sansa de castig?
Se poate dovedi ca actul de v-c este fals, respectiv TP al lui X?