Buna ziua
Intentionez sa ma casatoresc curand cu un cetatean strain in tara lui(numele tarii il voi spune doar in privat),am un copil de 1 an dintr-o casatorie anterioara,pe care am lasat-o in Ro de 2 luni la insistentele mamei,careia ii este frica de amenintarile fostului sot ca ma va reclama ca am rapit minorul dar si din interese personale meschine,fapt pe care l-am realizat de curand,cuvantul de ordine la ea fiind "BANI".Intentionez sa iau copilul cat mai curand posibil langa mine asa cum este normal,mentionez ca am hot.definitiva si irevocabila privind custodia minorului,iar fostul sot drept de vizita in 1-a si a 3-a saptamana a fiec.luni,sambata si duminica,intre 10:00-16:00 la domiciliul meu.Am nevoie de sprijinul dumneavoastra.Intrebarile mele sunt: ce anume(cereri,acte etc), trebuie sa inaintez judecatoriei unde am avut divortul ,pentru a ma stabili cu copilul definitiv intr-o tara UE,intr-o noua familie,pentru a nu incalca dreptul de vizita sau a atrage alta sanctiune?Din ce m-am informat pana acum, imi trebuie un "certificat european in materie matrimoniala/raspunderii parintesti... 2201/2003" sau "notificare noul domiciliu personal si al copilului" sau "schimbarea orarului si locului de vizita" ?Sau altceva de care inca nu stiu?
Deasemenea, atat fostul sot cat si mama acestuia sunt persoane manipulatoare,cu gandire nesanatoasa,dar cu influenta in acel oras,iar copilul este o jucarie pentru ei,tatal fiind rece si neinteresat pana a aflat ca voi pleca cu copilul apoi m-a amenintat ca a "facut rost de acte" ptr a nu putea scoate copilul din tara.
Astept lamuririle,(intrebarile) si sprijinul dumneavoastra!
Multumesc