avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate dianne_

Activitate dianne_

Buna ziua,

Persoanele fizice (neautorizate) pot intreprinde activitati independente si inregistra venituri din strainatate? Si daca da, care sunt obligatiile mele ca si contribuabil (16% impozit, si...ce alte taxe?)
Colaborez cu o firma din SUA si ma intereseaza daca este absolut necesara inregistrarea ca PFA. Tipul lor de contract este total diferit de cel al nostru iar in Romania acesta nu are avea nicio valoare (nu prezinta date de identificare fiscala si este doar in format electronic).
Răspuns la discuția Abuz?
Aveti dreptate, multumesc frumos!
Greseala este a celor de la banca.. Asteptau confirmarea executorului conform regulilor interne.. Se pare ca s-au lamurit acum si sper sa deblocheze contul cat mai repede.

Multumesc!
Răspuns la discuția Abuz?
Incredibil! Nu pot sa cred ca exista asemenea cazuri si nu se ia niciun fel de masura timp de un an..

Mama mea se confrunta cu acceasi problema de doua luni.. Nici nu vreau sa ma gandesc ca se va ajunge la 1 an si ceva pana ii va fi deblocat contul. Este aproape imposibil de trait din cei 620 lei pe care ii castiga acum dupa 30 ani de munca ca bugetar.. Cu atat mai mult fiindu-i executat in totalitate acest venit..

Spuneti-mi va rog cum ati procedat inital si unde trebuie sa depunem contestatie pentru a rezolva problema in cel mai scurt timp posibil.

Am uitat sa mentionez ca in cazul mamei mele executorul a putut fi contactat telefonic (cu greu) atat de mama mea, cat si de contabilul si juristul institutiei la care lucreaza mama, rugandu-l sa instinteze banca de primirea banilor (1/3 din venituri) pentru a putea debloca contul si a avea acces la restul sumei ramase din salariu. In schimb, acesta a refuzat categoric spundu-i atat mamei cat si juristului si contabilului care l-au contactat "ca nu are timp de astfel de prostii, nu-l intereseaza daca are sau nu din ce sa traiasca si ca nu va face nicio instiintare pentru ca nu are chef."

Nu am cuvinte pentru acest comportament!

Am inteles ca putem depune pangere penala si cere despagubiri morale, insa care este procedura pana acolo? Cum putem recupera restul de bani si obtine deblocare contului de salariu cat mai repede?