avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate lenamat

Activitate lenamat

va multumesc mult!
Buna seara! locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, acum trebuie sa se faca revizia liftului, la parter nu sunt apart. numai de la et.1 pana la et 8. Va intreb daca poate cineva sa ma ajute, daca vecinii de la et 1 trebuie sa plateasca la revizie sau nu ? daca se poate si ceva baza legala sa ma pot edifica. Mai doresc daca se poate si stie cineva in cazul in care nu locuieste nimeni in ap. in perioada de vara spre ex.cand lumea mai pleaca pe la tara, daca se platesc taxe comune pe scara pt o persoana? asa era mai demult , nu stiu daca mai este valabil si daca exista vreo baza legala si in cazul acesta. Va multumesc mult.
Scuze pt.ora la care scriu dar am lucrat pana tarziu
Data obtinerii autorizatiei este exact 27.01.2007 si data inceperii august 2007, data anuntata la primarie; iar termenul de incepere este de 12 luni si cel de executie de 60 luni. Continutul adresei primite a fost exact cel citat de catre mine mai sus. Am spus ca nu pare ceva normal . Am facut o adresa catre primarie sa nu spuna ca nu am dat curs solicitarii lor, in care am specificat nr.de autorizatie data obt.si termenul de executie (oricum au si ei un exemplar de proiect pot sa vada) si din moment ce autorizatia este in termen nu cred ca am incalcat prevederile legale . Am mai mentionat ce scrie la pct.12 din autorizatie referitor la data impunerii precum si art 39/L.50/1991; art.37,alin 2/L.50/1991 actualizat cu pct 5 art 1/L.52/2006. Mi-au transmis (mai indirect) prin cumnatul meu unde scrie de pereti si acoperis ,in art 249 pct 5 Cod Fiscal. Dar aceea este definitia unei cladiri consider eu , nu specificatia ca atunci trebuie sa faci declaratia. Acum astept sa vad ce se intampla caci pur si simplu nu stiu ce sa mai fac,sunt si putin ingrijorata pt.ca nu vreau sa se inteleaga gresit dar nici sa platesc degeaba. Avand autorizatia si tot in reg.am spus ca totul este ok . A fost control de la Insp.de Stat in constructii si nu am avut nici o problema.
Daca mai puteti sa ma sfatuiti cu ceva va rog sa o faceti. Oare am gresit ca am trimis adresa ? sau nu? Va multumesc mult pentru raspuns
Sunt foarte sincera ,nu pot sa postez fotocopia autorizatiei sa o vedeti .Data obtinerii autorizatiei este 27.01.2007 cu termen de executie conf.Legii din Ro de 60 luni. Dar am inceput lucrarile efective in august 2007,data anuntata tot conf.Legii.Exista si data inceperii daca ati vazut vreo autorizatie de construire pe pag.2; nu de ridicarea autorizatiei.In ceea ce priveste prelungirea inca nu a fost cazul si bineinteles ca nu la nesfarsit conf.legii se poate prelungi inca un an, iar daca nici atunci nu sau terminat lucrarile se solicita o autorizatie noua; bineinteles tot contra cost.Nu am nici un interes sa ma prinda Primaria cu ceva nereguli vreau totul legal, precum am si inceput cu aprobarile necesare etc.
va multumesc pentru raspuns
unde scrie asta? pe ce te bazezi spunand asta?
In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni pentru finalizarea lor de la data inceperii efective. Precizez ca am inceput lucrarile in august 2007. Am prevazut un termen mai lung pentru executarea lucrarilor din punct de vedere financiar. Lucram mai mult in perioada concediilor.Casa este in rosu,are geamuri,acoperis si ceva tencuieli interioare, fara utilitati (apa,curent,incalzire).Deci autorizatia este inca valabila .Am primit a adresa de la primarie citez"Tinind cont de faptul ca nu ati respectat prevederile legale privind executarea lucrarilor de construire si cele privind declararea imobilelor pt.impozitare,va punem in vedere ca in data de ... sa va prezentati la primaria X.,cu actul de identitate,actul de proprietate asupra terenului pe care se executa lucrarile si proiectul de executie al constructiei " In caz de neprezentare pana la data mentionata veti sanctionat conf.art.26,alin.(2)din Legea 50/1991.Am mers la Primarie unde mi s-a spus ca din pct de vedere al autorizatiei este OK,dar colegii de la Impozite ma vor lamuri, iar cei de la impozite au spus ca am pereti ,am acoperis trebuie sa platesc.Am intrebat unde scrie sa ma conving si eu ,au tot cautat n-au gasit dar au spus ca in Codul Fiscal scrie. Am cautat,m-am interesat am auzit ca nu se plateste impozit cat timp e inca valabila autorizatia de construire. Nu s-a facut nici PV de terminare a lucrarilor, Va rog sa ma informati cu exactitate referitor la plata impozitul pe cladire sau mai bine zis la declaratia de impunere pt.impozit in situatia prezentata mai sus. Precizez ca nu doresc sa fiu de rea credinta ,dar e posibil ca persoana de la impozite sa nu cunoasca cu exactitate legislatia sau intentionat fac asta ca si asa oamenii nu cunosc legile . Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc .