avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters199451

Activitate ContSters199451

Răspuns la discuția Abuzul psihic in familie
Mama ar vrea ca totul sa fie bine si sa fim o familie. Sora mea are o fire schimbatoare (e adolescenta), deci nu se poate face "front comun" cu ea. Tatal meu vitreg ne trateaza cu indiferenta, desi s-a discutat cu el despre toata situatia. Am impresia ca actioneaza asa pana i se face pe plac, apoi e si el multumit. De aceea am pus titlul discutiei "abuz psihic" pentru ca asta face cu noi. Cand i-a spus mama ca nu mai poate lupta singura, i-a spus ca sa renunte, sa bage divortul.
Dar vreau sa stiu, daca mama a fost in apartamentul acesta inaintea lui si a platit chirie la stat pentru el cum era mai demult (apoi l-a platit integral impreuna cu el), iar pe chitante scrie numele ei...in cazul unui partaj cat din apartament primeste tatal meu vitreg si cat ii revine mamei mele?
Răspuns la discuția Abuzul psihic in familie
Mama era deja casatorita cu el atunci cand s-a putut cumpara apartamentul, deci era deja pe numele lui.
Buna ziua. As avea o mie de intrebari despre subiectul acesta, insa ma rezum exact la situatia mea. Ideea e ca mama mea este divortata de tatal meu natural si recasatorita cu tatal meu vitreg de aproximativ 20 ani. Inainte de a doua casatorie mama a ramas proprietarul apartamentului in care stam, insa nu era platit integral (dadea in fiecare luna o cota parte din salar ca sa plateasca apartamentul). Dupa casatorie a decis sa plateasca apartamentul integral, insa atunci a fost trecut si tatal meu vitreg pe contract. Totul a fost bine cam vreo 6 ani, dupa aceea totul s-a naruit. A mai aparut in familia noastra inca un membru (surioara mea mai mica), iar tatal meu parca este un alt om. Este mai distantat, nu mai ia decizii impreuna cu mama (el pe ale lui, ea pe ale ei). Dar daca nu ii convine ce decizie a luat mama, face scandal, nu mai vorbeste cu noi, se comporta cumplit de rau.
O alta problema din viata noastra de familie este bunica mea vitrega, care isi baga nasul tot timpul. Daca mama ia o decizie, nu conteaza ca e buna sau nu, ea ii baga in cap la tatal meu vitreg prosti de genul: "Numai pentru ea si ficasa face", "Nu se gandeste numai la ea si la ficasa, tu esti in plus acolo", "Daca faci cum vrea ea, eu te dezmostenesc", iar tatal meu vitreg asculta intotdeauna de ea. Pe mine nu ma suporta de nici o culoare, pe sora mea o agreaza pentru ca face partea din neamul lor, iar pe mama o tine pentru relatii sexuale.
Acuma de curand, am decis sa vindem apartamentul acesta (avand doar doua camere este cam incomod pentru mine si sora mea) si sa luam un apartament cu o camera pentru mine si un apartament cu doua camere pentru ai mei. Totul a fost bine pana i-a spus bunicii mele vitrege ce vrea sa faca. Discutii de genul: "Lasi tu apartamentul acela frumos numa ca sa ii faci pe plac la ficasa?", "Daca te muti de aici nu mai esti copilul meu", si multe altele de genul acesta. Mama saraca nu mai stie ce sa faca, s-a certat cu el...nu a rezolvat nimic. A incercat sa vorbeasca cu el ca de la parinte la parinte si sa ii explice situatia...nu a rezolvat nimic. A facut tot posibilul sa inteleaga ca el este capul familiei noastre si ca maicasa nu are ce sa se bage in familia noastra...doar ca bunica, nu in luarea deciziilor, tot nimic. Iar acuma, de o saptamana, tata nu mai vorbeste cu noi deloc, doar cu mama lui.
As vrea sa stiu ce se poate face, pentru ca nu imi place sa o vad pe mama in halul acesta de terminata. Plange mai intruna cand vine acasa de la servici si pune intrebari de genul "Ce sa mai fac?", "Ce sa mai incerc?" Va rog dati-mi un sfat, orice. Multumesc, Iulia Pop.

P.S. id-ul de mail este freelury20@yahoo.com pentru orice sugestie.