avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate christofor

Activitate christofor

problema e ca nu mai am declaratia
e vorba de cele 7 salarii dupa cum reiese si din art de mai sus ...problema este ca eu am lucrat doar 7 luni din 12 plecand prin demisie si akum trebuie sa dau banii inapoi la ajofm si intrebam ce se intampla in continuare avand in vedere ca a trecut 3 ani de cand s-a intamplat ...si eu nu sunt in tara
am si eu o intrebare ...........ce se intampla in cazul in care conform art de mai jos ,,,,,iti dai demisia de la o firma si nu returnezi banii inapoi ,,,,,,eu nu sunt in tara dar stiu ca ajofm trimit niste scrisori de instiintare care se taxeaza cu 20 ron ,,,,au trecut cam 3 ani de atunci ,,,,am discutat cu ei si au spus ca nu se sterge din baza lor de date ,,,,iti poate bloca cardurile de la banca .....ce poate face in aceasta situatie ?

Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.

Art. 76. - (1) Angajatii au obligatia de a restitui integral sumele primite conform art. 731, 74 si 75, in situatia in care raporturile de munca sau de serviciu inceteaza, intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca, in temeiul urmatoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) si i), art. 61 lit. a) si art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, daca au fost condamnati prin hotarare judecatoreasca definitiva;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) si e), alin. (2) lit. f) si g) si alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile ulterioare.
(2) In situatia nerespectarii prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevazute la art. 731, 74 si 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...