avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate A-Mihai

Activitate A-Mihai

Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.

@ Mihai-Mihai
Plingerea penala o fac pentru Abuz in serviciu cf. art. 297 si art 308 C. penal?

@ Mariana Apostol
Ce trebuie sa comunic presedintelui?
Incepind cu luna oct. 2010, conform celor afirmate chiar de catre administrator, el face calculele pe baza informatiilor furnizate de locatari.

@ elga50
Din cite stiu firmei ELSACO nu i-a fost retrasa sau suspendata autorizatia.

@ serv ad loc srl
Sesizarea despre care vorbiti trebuie facuta in numele celor care beneficiaza de ajutor sau in numele meu?
Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea:

- Locuiesc intr-un apartament la bloc, fiind totodata si membru al Asociatiei de proprietari constituita din proprietarii acestui bloc.
Mentionez faptul ca nu am montate repartitoare de caldura.

Incepind cu factura aferenta lunii octombrie 2010, repartizarea costurilor cu energia termica este facuta ilegal de catre administrator. Acesta preia citirea repartitoarelor de la locatari, calculind costurile aferente respectivilor indici.

I-am solicitat sa-mi spuna care este baza legala in care face aceste calcule, raspunsul primit fiind "Nu te intereseaza! Trebuie sa platesti!" In urma insistentelor mele, mi-a comunicat ca are un program care face aceste calcule.

I-am comunicat faptul ca potrivit prevederilor legale si anume art. 43 (1) din Normele de aplicare a Ordinului ANRSC 343, nu are dreptul sa faca aceste calcule. Mi-a raspuns ca el face ce a hotarit asociatia, ca nu-l intereseaza ce spune legea. In paranteza fie spus, in sedinta asociatiei nu s-a stabilit asa ceva.

In baza L 230/ 2007 i-am solicitat sa-mi faciliteze accesul la documentele asociatiei, mai precis la documentele din care sa reiasa care este societatea comerciala care se ocupa cu intretinerea si repartizarea costurilor si la alte informatii cu privire la obligatiile care ii reveneau asociatiei de proprietari si acestei societati.
Mi-a raspuns ca orice solicitare trebuie sa o fac presedintelui, ceea ce am si facut in scris, in data de 08.12.2010.

Tot atunci am solicitat sa mi se comunice care a fost modalitatea de calcul pentru repartizarea costurilor aferente incalzirii pentru luna octombrie.
Nici pina in prezent nu am primit un raspuns.

Desi conform art. 43 (4) din Normele de aplicare a Ordinului ANRSC nr. 343, calculul facut de administrator nu-mi era opozabil, fiind un proprietar de buna credinta, am continuat sa platesc cotele de intretinere pentru caldura in baza calculelor facute conform formulei afisate pe site-ul fapr.ro. Pentru luna decembrie, administratorul a refuzat in mod repetat sa incaseze suma pe care doream sa o platesc, in cele din urma, la rugamintea presedintelui, a incasat. Pentru luna ianuarie nu a dorit sa incaseze suma pe care doream sa o platesc, spunind ca mai intii trebuie sa achit restanta din lun decembrie.

Avind in vedere cele prezentate anterior m-am adresat in scris ANRSC. Aceasta mi-a raspuns ca am dreptate dar ca institutia competenta sa rezolve aceasta plingere este primaria. M-am adresat primariei de sector care mi-a raspuns ca am dreptul sa cunosc modalitatea de calcul a cotelor de intretinere si ca a comunicat presedintelui asociatiei o adresa in acest sens. Primaria nu a facut nici o mentiune referitoare la calcularea abuziva a cotelor de intretinere de catre administrator.

Avind in vedere cele prezentate, consider ca administratorul comite un abuz in serviciu.

Va rog frumos sa-mi spuneti care este actiunea legala pe care o pot intreprinde pentru solutionarea acestei probleme.