avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters199848

Activitate ContSters199848

ce se va intampla cu tva-ul de recuperat? Vreau sa vand o constructie realizata pe firma. Constructia a fost receptionata anul acesta. Firma este un depozit de materiale de constructii. Cimentul si totate necesare constructiei au fost inscrise pe bonuri de consum. Practic am TVA deductibila in momentul cand au intrat in firma cimentul si celelalte materiale dar insa pentru toate aceste materiale din care s-a realizat constructia nu am TVA colectata deoarece nu le-am vandut ci le-am consumat. Din regularizarea TVA-ului rezulta TVA de recuperat.
Daca voi vinde constructia voi fi obligata de statul roman sa platesc acest TVA ?
Ce pot face? Multumesc

ce se va intampla cu tva-ul de recuperat? Firma este un depozit de materiale de constructii. Cimentul si totate necesare constructiei au fost inscrise pe bonuri de consum. Practic am TVA deductibila in momentul cand au intrat in firma cimentul si celelalte materiale dar insa pentru toate aceste materiale din care s-a realizat constructia nu am TVA colectata deoarece nu le-am vandut ci le-am consumat. Din regularizarea TVA-ului rezulta TVA de recuperat.
Daca voi vinde constructia voi fi obligata de statul roman sa platesc acest TVA ?
Ce pot face? Multumesc
deoarece impozitul pe cladire e mare, plus ca energia electrica e mai scumpa daca e pe firma, vreau sa vand constructia unei persoane fizice si eventual sa inchei un contract de inchiriere pe firma.....sau poate aveti alte idei,
multumesc