avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate djmaxi2000

Activitate djmaxi2000

Solutie: Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria CC nr. 7987837/22.03.2011 şi, în consecinţă, exonerează petentul de sancţiunile contravenţionale aplicate prin acesta. Irevocabilă.

La judecatorie, mi-am notat pe un carnetel detaliile din probele foto transmise de Politie. Asa cum am presupus, era ceva putred la mijloc.
Prima lor poza (in total erau 6) ma arata pe mine in acelasi timp cu pietonul pe trecere. Asta nu arata ca nu am dat prioritate ci ca pietonul a inceput sa traverseze dupa ce eu m-am deplasat pe trecere (cum am zis, ma deplasam cu viteza foate redusa). Pe langa asta, numarul masinii si marcajul nu erau vizibile.

Eu am platit amenda, aveti cumva un sfat despre cum as putea sa recuperez banii?
Multumesc anticipat!

LE: Este posibil sa schimbam numele topicului in "Anulare proces verbal de contraventie pentru neacordare prioritate pitonilor"? Ma gandesc ca e mai usor de cautat/gasit.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

@u.b.i.k.

Ma deplasam cu maxim 5 km/ora. Mergeam in coloana, trebuia sa cedez trecerea si observasem prezenta echipajului in intersectie, aveam atentia sporita (deh, obicei prost romanesc. Cand vedem politia punem centura, inchidem mobilul etc.).
Plus de asta, ma gandesc ca e posibil ca pietonul sa fi pus piciorul pe trecere in timp ce eu ma aflam pe ea. Din comportamentul politistului (s-a inflamat cand i-am zis ca vreau sa fac contestatie si repeta frenetic ca exista proba video + dorea sa revenim la squarul cu pricina banuiesc ca vroia o spaga si ca proba nu e concludenta)
Am fost oprit de politie pentru neacordare de prioritate pietonilor. Am fost amendat si mi-a fost suspendat permisul de conducere. Intrucat erau masini parcate si nu am avzut pietonul, m-am hotarat sa contest contraventia in instanta. Totodata, in timp ce reciteam, acasa, procesul verbal, am observat ca exista o greseala la numele unui strazi. Mai exact, "dinspre Bulevardul Libertati" in loc de Libertatii. Mai mult, exista si cateva greseli prin lipsa diactriticelor. Am sanse sa fie declarat nul pentru greseala de mai sus? Multumesc!