avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate alex7777

Activitate alex7777

Da, asociatia a cistigat procesul in sep 2008, executarea a avut loc in iulie 2009. Pentru aceasta perioada mi se pare normal sa deschidem actiune in instanta impotriva vechiului proprietar. Din iulie 2009 pina in oct 2010, cind vechiul proprietar a fost evacuat si noul proprietar a intrat in posesie de drept ... aici vrem noi sa stim daca legal putem sa deschidem actiune in instanta impotriva noului proprietar. Acesta sustine ca legal exista o diferenta intre "intrare in posesie de drept ... si de fapt" si ca aici legea ii da lui dreptate. Logic, comparatia proprietar - chirias, mi se pare ok, nu stiu inca daca legal avem dreptate sau nu? Am cerut pareri avizate (avocati) si raspunsurile au fost si pro si contra, nu prea mai stim cine are dreptate.
Multumesc pentru raspunsuri!
In ultimul an, vechiul proprietar a folosit utilitatile ... a facut tot posibilul sa intarzie evacuarea din imobil (deschiderea unui nou proces de contestatie la executare, ordonanta presidentiala etc). Noul proprietar nu cred ca ca depinde de acest apartament, l-a luat la pret de chilipir, deci pe undeva se explica de ce a fost "moale". Din toata chestia asta asociatia a pierdut, deoarece aceasta situatie de incertitudine s-a extins la 2 ani, din momentul in care am cistigat procesul si pina cind noul proprietar a intrat efectiv in posesie si a inceput sa plateasca lunar cheltuielile. Credeam ca normal ar fi sa ne adresam noului proprietar sa ne plateasca debitul pe perioada de 1 an ( de cind el figureaza ca proprietar in cartea funciara) iar el la rindul lui sa se judece cu fostul proprietar pentru aceasta perioada.
Cu 2 ani in urma asociatia a castigat un proces cu un locatar care nu a platit cheltuielile lunare din diverse motive. Am crezut ca va urma plata acelot datorii, dar spre surprinderea tutoror apartamentul a fost scos la licitatie si adjudecat de catre noul proprietar. Acesta nu a putut intra in apartament deoarece vechiul proprietar a uzat de toate mijloacele legale ca sa impiedice/intarzie intrarea acestuia in apartament. Desi era trecut ca proprietar in cartea funciara, noul proprietar nu reusise sa intre in posesie. Aceasta situatie a durat 1 an de zile, timp in care vechiul proprietar spune ca el nu mai este proprietar in acte, noul proprietar spune ca nu a intrat inca in posesie. Intrebarea este: impotriva cui trebuie sa ne indreptam pentru a recupera aceste datorii din ultimul an? Logic mi se pare ca ar trebuie sa-l chemam in judecata pe noul proprietar, din moment ce acesta este trecut in cartea funciara, dar probabil legea spune altceva?

Va multumesc anticipat.