Buna ziua,
As dori un sfat din partea dvs. cu privire la o problema legata de cadastru.
Anul trecut, prin iunie, am cumparat 1300 m2 de pamant intr-o comuna din judetul Prahova. Proprietarul - conform legii - inainte de vanzare a facut cadastrul pentru acest lot, prin intermediul unui topometrist autorizat sa execute lucrari de cadastru. Cadastrul prezentat la cumparare continea semnatura si stampila acestui topometrist, o viza din partea primariei comunei si o viza de verificare de la Oficiul de Cadastru Prahova, iar terenul era incadrat in intravilanul comunei. Notarul la care s-a perfectat tranzactia a depus si actele pentru intabulare, aceasta executandu-se fara nici o problema.
Insa... anul acesta, in momentul in care am incercat sa obtin autorizatie de constructie pentru o casa pe respectivul teren, am aflat de la primaria comunei, prin consultarea Planului Urbanistic General, ca de fapt din suprafata de 1300 m2, doar vreo 750-800 se afla in intravilan, restul fiind extravilan (linia de demarcatie pe PUG trece exact prin teren). Am incercat sa rezolv pe cale amiabila problema cu respectivul topometrist, care trebuia doar sa execute o dezmembrare a terenului si sa obtina doua numere cadastrale (pentru terenul intra/ si extravilan), pentru ca eu voiam sa construiesc doar in portiunea care oricum este in intravilan, cealalta parte fiind in fundul gradinii si poate ramane in extravilan. Numai ca respectivul individ a tergiversat atat de mult problema si efectiv a refuzat sa se ocupe de aceasta. in consecinta i-am facut o reclamatie la Oficiul de Cadastru Prahova (institutia care l-a autorizat), iar acum astept raspuns in termen de 30 de zile, conform legii.
De aceea, doresc sa va intreb daca imi puteti da un sfat legat de aceasta problema. Altcineva m-a sfatuit sa solicit primariei sa faca un PUZ, astfel incat sa trec si portiunea din extravilan in intravilan. Credeti ca e cea mai buna solutie? Cat poate costa acest lucru si mai ales cat dureaza?
Ce alte optiuni mai am?
Va multumesc anticipat!