avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate simioct

Activitate simioct

Răspuns la discuția Concediu de odihna + CIC
Este corecta interpretarea cu ani intregi dar cei de la Resurse Umane interpreteaza altfel. Spun ca nu are dreptul. Am dat telefon la inspectoratul teritorial de munca si raspuns - CCM = legea partilor !? . Am trimis scrisoare la MMSSF sa vad ei ce vor zice de situatia respectiva. Sper sa se rezolve favorabil pentru mine. ( M-am mai uitat si eu pe alte CCM publicate dar nicaieri nu am mai vazut asa ceva - cu tratarea in felul asta a problemei).
Buna ziua,

As avea o intrebare la urmatoarea problema.
Sotia a intrat in CIC pana la 2 ani in octombrie 2004. Anterior intrarii ea a beneficiat de CO integral aferent anului 2004. Pe 15 ianuarie 2006 s-a reintors la serviciu (pt a putea beneficia de stimulentul de 300 RON). Intrebarea este: mai are dreptul la concediu de odihna pe 2006? In contractul de munca al societatii unde lucreaza este scris:

(1) Durata efectiva a concediului de odihnă anual se acorda proportional cu activitatea prestata într-un an calendaristic.Durata efectiva a concediului de odihnă anual nu este afectata daca a intervenit:
- suspendarea contractului individual de munca în situatia incapacitatii temporare de munca a salariatului pe o durata mai mica de un an;
- suspendarea contractului individual de munca în situatia concediului pentru formarea profesionala.
(2) Salariatii care au fost în incapacitate temporară de muncă întregul an calendaristic si în concediu pentru cresterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani si în cazul copilului cu handicap pâna la împlinirea vârstei de 3 ani, nu au dreptul la concediu de odihna pe acel an.
(3) Salariatele care au fost în incapacitate temporara de munca întregul an calendaristic, precum si cele care au fost în concediu pentru sarcina si lehuzie, concediu de risc maternal si în concediu pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 2 ani si în cazul copilului cu handicap pâna la împlinirea vârstei de 3 ani, nu au dreptul la concediu de odihna pe acel an.
(4) În cazul în care perioadele prevăzute la alineatele precedente au fost de 12 luni sau mai mari si s-au întins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi , salariatii(ele) au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activitătii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au intervenit situatiile respective.

Cum trebuie tratat ce scrie mai sus - ca nu are dreptul la CO pe 2006 sau are dreptul aferent 15 ianuarie 2006 - septembrie 2006 (prin regularizare?).
Cei de la Serviciul resurse umane mi-au transmis ca nu are dreptul la CO pe acest an.(ceea ce mie nu mi se pare in regula).
CCM-ul banuiesc ca este facut pe baza unor legi, dar nu mi se pare corect ca ea pe o perioada de 3 ani calendaristici cu o perioada efectiv lucrata de 1 an si 8 luni sa beneficieze de un singur CO aferent unei perioade efectiv lucrate de 1 an.

Multumesc anticipat pentru raspuns.