avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate wolfbej

Activitate wolfbej

Răspuns la discuția Hotararea de divort
Buna ziua. Am avut procesul de divort pe data de 26.01.2011, fiind pronuntata sentinta de desfacere a casatoriei prin comun acord, insa nici pana acum nu am primit hotararea de divort. Am mers la judecatorie, iar cei de acolo mi-au spus ca mi-a fost trimisa din februarie, insa eu nu am primit nimic. Doamna de acolo mi-a spus sa merg a doua zi, sa fac o cerere si sa mi se dea o copie dupa hotararea de divort. Intrebarea mea este: ,, ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA ACEASTA HOTARARE?" Mentionez ca divortul a fost cerut de catre sotie, iar eu nu am de gand sa fac recurs si cred ca nici ea. Ce trebuie sa mai fac in cazul in care aceasta hotarare nu este definitiva si irevocabila? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția pretentii dupa divort
Asta am si de gand sa fac, dar m-a deranjat foarte mult, pentru ca, in momentul in care a vrut sa divortam, am intrebato de nu stiu cate ori daca are pretentii sau altceva, k daca spunea de la inceput, stiam una si buna, statea altfel problema. Dar acum, banii s-au dus, iar suma respectiva este totusi destul de maricica pentru vremurile astea. Dar voi incerca sa rezolv problema intr-un mod cat mai civilizat. Va multumesc pentru sfaturi. :)
Va multumesc anticipat. Voi incerca sa rezolv problema tot amiabil, poate voi reusi sa ma inteleg cu ea. Oricum, mai am o problema cu ea la care cred ca nu are deloc, legal, nici un drept referitor la acest lucru.
Da, dar legal, ma poate obliga la plata acelei sume de bani? Mai ales ca ea a fost cea care a fost cu ideea sa bage divort si tot ea cea care zicea ferm si convinsa ca nu are nici o pretentie. Chiar si la termenul din luna ianuarie cand s-a pronuntat desfacerea casatoriei, fiind intrebata de doamna judecator daca are pretentii, raspunsul ei a fost NU.
Buna ziua. Am si eu o problema in care sper sa ma ajutati si sa gasesc un raspuns. In vara anului trecut, sotia mea ( fosta ), s-a hotarat sa bage divort. Am fost de acord cu decizia ei si de comun acord am semnat amandoi cererea de divort, ambii neavand nici o pretentie de pe urma desfacerii casatoriei, partaj sau alte chestii deoarece nu aveam nici copii si nici altceva de impartit, intru-cat locuiam intr-un imobil ce apartine parintilor mei. La inceputul anului, in luna ianuarie, am avut termenul la judecatorie, fiind pronuntata desfacerea casatoriei de comun acord si fara pretentii. Insa, dupa ceva timp de la desfacerea casatoriei, ex-sotia, probabil la indemnul cuiva, s-a gandit sa se puna pe mine si anume prin faptul ca imi cere niste bani de pe urma vanzarii unui autorurism. Mentionez ca autoturismul respectiv a fost dobandit in timpul casatoriei ( bun comun ), dar totodata vandut tot in timpul casatoriei, inainte de divort, cand nici nu se punea problema de asa ceva, ex-sotia avand cunostinta de faptul ca autoturismului il voi vinde. Banii obtinuti in urma vanzarii, au fost investiti in alte lucruri de catre mine, dar cu stiinta ei, deci ea stia in ce vor fi investiti banii. In momentul de fata, ex-sotia ma tot suna si ma amentinta ca ma va da in jucetata si alte chestii, ca va face scandal mare daca nu ii voi da suma respectiva, motiv pentru care am apelat la dumneavoastra, deoarece sunt total contra scandalurilor prin tribunale si etc.
Va multumesc anticipat.