avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate carmenbarbulescu

Activitate carmenbarbulescu

Răspuns la discuția UZUCAPIUNE
Buna ziua,
revin cu o intrebare mai simpla.
Se poate ca un ginere sa uzucapeze proprietatea socrilor lui numai daca a locuit impreuna cu una din fetele acestora timp de 33 ani in casa batraneasca, in dauna restului de mostenitori? succesiunea nu a fost facuta niciodata dupa batrani.
Multumesc
Unchiul meu a platit la primarie taxa de timbru judiciar si ne-a spus ca deschide proces ptr constatarea uzucapiunii.
Mama va fi citata in acest proces?
Putem interveni in acest proces?
Cu multumiriBC
Revin cu intrebare pentru ca nu sunt lamurita. Dupa 33 ani de folosire a unei proprietati si cu matusa decedara saptamana trecuta, poate sotul ei sa faca uz de uzucapiune, fara sa o anunte pe mama si sa ia el tot? Repet faptul ca succesiunea dupa bunicii mei nu a fost facuta niciodata.
Ca sa putem recupera ceva din mostenire care ar fi pasii pe care mama i-ar avea de urmat?
Multumesc
Sunteti foarte amabila si va multumesc frumos pentru raspunsurile formulate.
Cu respect CB
Si daca unchiul deschide actiunea de uzucapiune, nu sunt amandoi (el si matusa decedata) uzucapanti?
Mama nu o mosteneste pe matusa care nu a avut copii?
Cu respect, BC
Daca unchiul a introdus o actiune de constatarea uzucapiunii instanta e obligata sa anunte mostenitorii legali? sau mama se poate trezi fara nicio mostenire?
Cu mii de multumiri, BC
El ne spune ca mama nu mai are niciun drept să intre în acea casă pentru că ei (el împreună cu sora mamei) au folosit ceea ce au lăsat bunicii o perioadă de 33 ani şi că automat e al lui acum după moartea mătuşii - adică el este singurul proprietar, chiar dacă succesiunea după părinţii mamei nu a fost făcută niciodată.
Vă multumesc pentru înţelegere, dar eu nu pricep cum devine el singur proprietar pe casa bunicilor fără a se adresa instanţelor de judecată şi fără a invoca uzucapiunea în instanţă.
El a părăsit casa bătrânească şi s-a mutut la nişte nepoţi dar nu vrea să-i dea o cheie şi mamei. Se poate face ceva în acest sens în justiţie?
Mulţumesc.
Am uitat să precizez faptul că mătuşa mea nu a avut copii.
Unchiul ia toată moştenirea bunicilor mei, fără a ţine seama de mama?
Cum intră el legal în posesia casei şi a terenului_
Mulţumesc pentru amabilitatea de a răspunde întrebărilor mele, BC
e nevoie sa deschidă proces de uzucapiune unchiul meu sau intră automat în posesia moştenirii de la bunicii mei?
mulţumesc pentru amabilitate BC
Discuție UZUCAPIUNE
Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii.
ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de la bunici expres sau tacit?
Concluzia este că mama nu mai are niciun drept?
Cu mii de mulţumiri, BC